Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Як відобразити касові чеки в реєстрі отриманих та виданих податкових накладних

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Як відобразити касові чеки в реєстрі отриманих та виданих податкових накладних

 

Працівникам підприємства щодня видаються під звіт грошові кошти на господарські витрати. Після виконання доручення працівники складають авансові звіти та додають до них досить велику кількість касових чеків. Чи можна відобразити отримані касові чеки в реєстрі одним записом на загальну суму (без розбиття за окремими рядками)?

(м. Львів)

 

Як передбачено

п.п. 7.2.6 Закону про ПДВ, у деяких ситуаціях підставою для відображення податкового кредиту може бути належним чином оформлений касовий чек. За наявності в касовому чеку податкового номера постачальника, сума податкового кредиту обмежується граничною сумою поставки в 10000 грн. (разом з ПДВ). У самій формі реєстру отриманих та виданих податкових накладних для відображення індивідуального податкового номера постачальника передбачено окрему графу. Її наявність передбачає відображення вхідних документів окремо за кожним постачальником. Це означає, що касові чеки повинні враховуватися в реєстрі отриманих та виданих податкових накладних за окремими рядками з виділенням суми ПДВ за кожним з них.

По ходу зауважимо, що відображення в реєстрі касових чеків одним записом (на загальну суму) може загрожувати посадовим особам підприємства адмінштрафом за порушення порядку ведення податкового обліку згідно зі

ст. 1631 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X у розмірі від 5 до 10 нмдг (тобто від 85 до 170 грн.).

 

Марина Ковенко, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі