Теми статей
Обрати теми

Щодо подання Розрахункової відомості страхових внесків на випадок безробіття в електронному вигляді

Редакція ПБО
Лист від 22.06.2009 р. № 170/18/99-09

Щодо подання Розрахункової відомості страхових внесків на випадок безробіття в електронному вигляді

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 22.06.2009 р. № 170/18/99-09

 

Міністерство праці та соціальної політики розглянуло інформаційний запит <...> щодо подання Розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в електронному вигляді та повідомляє.

Відповідно до пункту 6.7 Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, затвердженої наказом Мінпраці від 18.12.2000 № 339, роботодавці щокварталу складають у двох примірниках Розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, один екземпляр якої подається до центру зайнятості, у якому вони перебуває на обліку, до 20 (а за рік — 25) числа місяця, наступного за звітним періодом.

Усі примірники Розрахункової відомості підписуються керівником і головним бухгалтером підприємства або організації, виконавцем та завіряються печаткою. Другий примірник звіту, завірений центром зайнятості, залишається в бухгалтерії платника страхових внесків.

На бажання платника

Розрахункова відомість може подаватися в електронному вигляді у порядку, визначеному законодавством.

Наказом Державного центру зайнятості від 12.03.2009 р. № 17 затверджено нову редакцію Тимчасового порядку щодо подання електронних звітів до органів виконавчої дирекції Фонду. У пункті 2.3 вищевказаного Тимчасового порядку зазначено, що подання страхувальником електронних звітів здійснюється за його власною ініціативою.

Таким чином,

подання Розрахункової відомості до центрів зайнятості за місцем реєстрації страхувальника здійснюється у паперовій формі або, за бажанням страхувальника, в електронному вигляді.

 

Директор Департаменту соціального партнерства
 і загальнообов’язкового державного соціального страхування
 В. Ступак



коментар редакції

Розрахункова відомість про страхові внески до Фонду страхування
на випадок безробіття в електронному вигляді
подається за бажанням страхувальників

У листі, що коментується, Мінпраці нагадує, що подання розрахункової відомості про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

в електронному вигляді подається виключно на добровільних засадах. Інакше кажучи, змушувати страхувальників подавати таку звітність саме в електронній формі працівники центру зайнятості не мають права.

Про добровільність подання розрахункової відомості зазначено в п. 6.7 Інструкції про порядок обчислення та сплати внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, затвердженої наказом Мінпраці від 18.23.2000 р. № 339.

Слід зазначити, що те ж саме, зокрема, добровільність подання звітів у електронній формі, стосується й інших звітів до соціальних фондів.

 

Тетяна Онищенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі