Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Роз’яснення про зміну істотних умов договору

Редакція ПБО
Новини від 08.07.2009 р. № 697

Роз’яснення про зміну істотних умов договору

 

Постановою КМУ від 08.07.2009 р. № 697

унесено зміни до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 921. Зазначеними змінами заборонено змінювати істотні умови договору про закупівлю після його підписання, крім випадків зменшення обсягів закупівлі чи зменшення сторонами ціни договору. З огляду на те, що постанова набула чинності з 14 липня 2009 року та не має зворотної дії в часі, Мінекономіки в листі від 11.08.2009 р. № 3303-27/708 роз’яснює нюанси змін істотних умов договору у зв’язку з набуттям чинності постановою № 697.

1. Зміна істотних умов договору до набуття чинності

постановою № 697 може здійснюватися з дотриманням вимог Положення № 921 та Порядку зміни істотних умов договору про закупівлю, затвердженого наказом Мінекономіки від 30.01.2009 р. № 62.

2. Якщо до набуття чинності

постановою № 697 було укладено договір (чи було прийнято рішення про акцепт пропозиції), зміна істотних умов укладеного договору після набуття чинності нею може здійснюватися, коли в самому договорі та/або тендерній документації (запиту про цінові пропозиції) було безпосередньо передбачено механізм (умови, випадки, порядок) зміни його істотних умов. При цьому зміна істотних умов здійснюється згідно із зазначеним механізмом.

Якщо договір (тендерна документація, запит про цінові пропозиції) містив лише посилання на

Порядок № 62, з дати набуття чинності постановою № 697 (з 14 липня 2009 року) істотні умови такого договору не повинні змінюватися.

3. Якщо

постанова № 697 набула чинності до дати розкриття тендерних (цінових) пропозицій, то тендерна документація (запит про цінові пропозиції) потребує внесення відповідних змін.

4. Якщо

постанова № 697 набула чинності після розкриття тендерних (цінових) пропозицій, але до дати акцепту, а тендерна документація (запит про цінові пропозиції) містила інформацію та умови про можливість зміни істотних умов договору, при укладенні договору сторони вносять до тексту договору лише умови, передбачені постановою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі