Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено положення про держзакупівлю товарів, робіт і послуг

Редакція ПБО
Новини від 08.12.2009 р. № 1335

Змінено положення про держзакупівлю товарів, робіт і послуг

 

Постановою КМУ від 08.12.2009 р. № 1335

унесено зміни до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти затвердженого урядовою постановою від 17.10.2008 р. № 921, якими, зокрема, обмежено коло потенційних учасників процедур закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти. Так, установлено, що закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється у вітчизняних виробників, а у разі, коли товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України, — у нерезидентів. Таким чином, офіційні представники виробників, їх дилери, дистриб’ютори та офіційні представники нерезидентів не можуть брати участь у процедурі закупівель за державні кошти. Документальне підтвердження статусу вітчизняного виробника може надаватися місцевими органами виконавчої влади.

Також зазначено, що замовник одночасно з поданням на публікацію оголошення про заплановану закупівлю чи про проведення попередньої кваліфікації надсилає

повідомлення всім виробникам, інформація про яких є загальнодоступною та може бути отримана без додаткового витрачання державних коштів.

Відповідно до змін знову застосовується процедура

редукціону. Зазначена процедура застосовується у разі, коли предметом закупівлі є товари чи послуги, для яких існує постійно діючий ринок і які виробляються чи виконуються не за окремо розробленими специфікаціями, за умови, що очікувана вартість предмета закупівлі таких товарів чи послуг перевищує 200 тис. гривень.

Крім зазначеного,

змінами заборонено будь-який перегляд умов договору після проведення тендеру .

Уряд зобов’язав розпорядників державних коштів

створити у місячний строк і вести реєстр державних закупівель за формою згідно з додатком до постанови № 1335. Також замовники повинні вести електронний реєстр державних закупівель, який протягом 7 календарних днів оприлюднюється на власному веб-сайті або за його відсутності — на веб-сайті головного розпорядника державних коштів, підприємств, установ та організацій вищого рівня.

Міністерства, інші центральні органи виконавчої влади повинні

у місячний строк оприлюднити на власних веб-сайтах реєстр державних закупівель за останні п’ять років до дати такого оприлюднення. Текст документа та докладні коментарі буде опубліковано в найближчих номерах газети.

Постанова набула чинності

з 12 грудня 2009 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі