Теми статей
Обрати теми

Торговельна точка не рентабельна: як зняти РРО з обліку?

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Торговельна точка не рентабельна: як зняти РРО з обліку?

 

У зв’язку зі зниженням купівельного попиту підприємство торгівлі планує закрити одну зі своїх торговельних точок. При цьому РРО, зареєстрований на цю торговельну точку, надалі використовуватися не буде. В якому порядку здійснюється скасування реєстрації РРО?

(м. Умань)

 

Крім випадків примусового скасування реєстрації РРО, перерахованих у

п. 2.12 Порядку застосування РРО (про один з них ішлося в запитанні «Експлуатація РРО після закінчення строку служби: чи можливо це?» на с. 16 цього номеру), у суб’єкта господарювання є можливість анулювати реєстрацію свого касового апарата з власної ініціативи. Така необхідність виникає, наприклад, у зв’язку із закриттям торговельної точки у зв’язку з її нерентабельністю, перепрофілюванням діяльності, унаслідок чого не планується здійснювати готівкові розрахунки, тощо.

Згідно з

п. 2.11 Порядку застосування РРО (див. також п.п. 2.2.73 листа № 14083) для скасування реєстрації РРО суб’єкту господарювання слід:

— зняти реєстратор з обліку (якщо РРО застосовувався не за місцем реєстрації), про що робиться відмітка в реєстраційному посвідченні;

— розпломбувати його в центрі сервісного обслуговування (ЦСО). Після розпломбування в довідці про опломбування ЦСО робить відповідний запис, і довідка повертається власнику РРО;

— подати в довільній формі заяву до органу держподатслужби, де було зареєстровано РРО;

— здати туди також реєстраційне посвідчення й довідку про опломбування;

— отримати довідку про скасування реєстрації реєстратора розрахункових операцій за встановленою формою (

додаток 4 до Порядку реєстрації РРО).

Додамо, що

скасування реєстрації книги обліку розрахункових операцій (КОРО) та розрахункових книжок (РК), зареєстрованих на РРО, настає одночасно зі скасуванням реєстрації такого РРО. Скасування реєстрації КОРО та РК здійснюється відповідно до пунктів 2.13 і 3.7 Порядку реєстрації КОРО, і процедура є однаковою для обох книг. Таке скасування здійснюється за рішенням керівника органу ДПС, де ці книги було зареєстровано.

 

Ігор Хмелевський, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі