Теми статей
Обрати теми

Що таке підприємство торгівлі

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Що таке підприємство торгівлі

 

Яке підприємство вважається «підприємством торгівлі» у розумінні Закону про РРО?

(м. Суми)

 

Згідно зі

ст. 1 Закону про РРО реєстратори розрахункових операцій застосовують суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють операції з розрахунків у готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Звідси випливає, що використовувати РРО необхідно в тих випадках, якщо операція з продажу товарів відбувається саме у сфері торгівлі, а не будь-де взагалі. Інакше готівкові розрахунки при продажу товарів можна проводити через касу підприємства з оформленням касових ордерів. Цей висновок підтверджено в листі Держкомпідприємництва від 23.06.2006 р. № 4564/0/2-06.

На жаль, відповіді на запитання, які підприємства підпадають під визначення торговельних,

Закон про РРО не містить. Швидше за все, податківці з цього питання орієнтуватимуться на коди КВЕД, зазначені в Довідці з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), виданої органом статистики. Усього в довідці їх може бути не більше шести. І якщо в цій Довідці фігурують коди оптової чи роздрібної торгівлі (секція G розділу 50 — 52 КВЕД), то підприємство підпадає під визначення торговельного. Причому навіть не важливо, здійснює воно торговельні операції чи ні, достатньо запису в Довідці. Якщо жодного із цих кодів у Довідці не зазначено, то підприємство не можна назвати торговельним.

 

Марина Ковенко, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі