Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Установлено відповідальність за корупційні правопорушення

Редакція ПБО
Новини від 11.06.2009 р. № 1508-VI

Установлено відповідальність за корупційні правопорушення

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення» від 11.06.2009 р. № 1508-VI

унесено зміни до Кримінального кодексу України (ККУ) , Кримінально-процесуального кодексу України (КПКУ) та Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУАП) у частині встановлення кримінальної та адміністративної відповідальності за вчинення корупційних діянь та діянь, пов’язаних з корупцією, а також визначено порядок притягнення до цих видів відповідальності.

Так,

КУАП доповнено главою «Корупційні адміністративні правопорушення», що включає статті, якими встановлено відповідальність за одержання неправомірної вигоди, підкуп, незаконне сприяння фізичним або юридичним особам, порушення обмежень щодо заняття підприємницькою діяльністю та вимог щодо сумісництва, незаконне входження до складу правління чи інших керівних органів суб’єктів господарювання, ненадання інформації або надання недостовірної чи неповної інформації, порушення вимог фінансового контролю, невжиття заходів щодо запобігання та протидії корупції та інших корупційних правопорушень.

ККУ

доповнено розділом «Злочини у сфері службової діяльності в юридичних особах приватного права та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг», у якому визначено відповідальність за зловживання повноваженнями, перевищення повноважень, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, комерційний підкуп та інші злочини у цій сфері.

КПКУ

доповнено нормою щодо притягнення до кримінальної відповідальності за заявою юридичної особи.

Закон

набуде чинності з дня його опублікування і вводиться в дію з 1 січня 2010 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі