Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Кабмін упорядковує процес видачі документів дозвільного характеру

Редакція ПБО
Новини від 01.07.2009 р. № 724

Кабмін упорядковує процес видачі документів дозвільного характеру

 

Постановою КМУ «Деякі питання надання державних платних (адміністративних) послуг, видачі документів дозвільного характеру» від 01.07.2009 р. № 724

з 1 серпня 2009 року міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади заборонено делегувати владні повноваження суб’єктам господарювання (крім суб’єктів господарювання державної форми власності у випадках, визначених законом), а також справляти плату за надання послуг у % відношенні від кошторисної вартості об’єкта.

Також

з 1 вересня 2009 року зупиняється видача таких документів дозвільного характеру: дозвіл на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів у певних місцях торгівлі (якщо це передбачено законодавством) із зазначенням адреси таких місць; свідоцтво на право набору іноземців на навчання в Україні; дозвіл на проведення навчання з питань охорони праці (у тому числі на роботи, пов’язані з підвищеною небезпекою); дозвіл на подальшу реалізацію лікарських засобів.

Крім цього, Кабмін зобов’язав Мінекономіки забезпечити

безоплатну видачу довідок про порушення провадження у справі про банкрутство підприємств, визнання їх банкрутами, застосування щодо них процедури банкрутства, а Держспоживстандарт — оприлюднити до 1 жовтня 2009 року на власному офіційному веб-сайті усі чинні державні стандарти та технічні регламенти.

Постанова

набрала чинності з 18 липня 2009 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі