Теми статей
Обрати теми

Порядок передання справ при зміні бухгалтера визначається підприємством

Редакція ПБО
Лист від 17.07.2007 р. № 31-34000-30-27/14518

Порядок передання справ при зміні бухгалтера визначається підприємством

Лист Міністерства фінансів України від 17.07.2007 р. № 31-34000-30-27/14518

 

(витяг)

Міністерство фінансів України на запит щодо застосування в бухгалтерському обліку норм чинного законодавства повідомляє.

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» питання організації бухгалтерського обліку на підприємстві належать до компетенції його власника (власників) або уповноваженого органу (посадової особи), який здійснює керівництво підприємством і несе відповідальність за організацію бухгалтерського обліку відповідно до законодавства та установчих документів. Основні функції головного бухгалтера або особи, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку підприємства, визначено частиною сьомою цього Закону.

Порядок передання справ при зміні головних бухгалтерів або особи, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку підприємства, визначається підприємством самостійно, якщо інше не передбачено законодавством.

Частиною другою статті 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти тільки на підставі, у межах повноважень та способом, що передбачені Конституцією та законами України. Надання роз’яснення щодо застосування положень Кримінального кодексу України не належить до компетенції Міністерства фінансів України.

<…>

Заступник міністра Т. Єфименко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі