Теми статей
Обрати теми

Сайт газети «Податки та бухгалтерський облік»: оформляємо передплату на улюблене видання не виходячи з офісу!

Редакція ПБО
Стаття

Сайт газети «Податки та бухгалтерський облік»: оформляємо передплату на улюблене видання не виходячи з офісу!

 

Сподіваємося, що ви вже ознайомилися з можливостями сайта газети «Податки та бухгалтерський облік» і користуєтеся ним у своїй повсякденній роботі. Нагадаємо: у попередніх статтях (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2009, № 32, 34, 36 — 37) докладно описано, як користуватися розділами «Пошук матеріалів» та «Довідкова інформація». Тепер розповімо, як можна оформити передплату не виходячи з робочого кабінету не тільки на нашу газету, а й на інші періодичні видання Видавничого будинку «Фактор».

Ольга МАХАНЬКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Насамперед потрібно зайти на наш сайт (www.nibu.factor.ua) та вибрати розділ «Передплата» у рядку з назвами розділів сайта, який розташовано угорі будь-якої сторінки сайта.

На першій сторінці цього розділу наведено

способи передплати на газету «Податки та бухгалтерський облік» та стисле керівництво до дії при виборі того чи іншого способу передплати. Як можна помітити, основних способів передплати (причому не тільки на газету «Податки та бухгалтерський облік», а й на інші періодичні видання ВБ «Фактор») три:

— редакційна передплата;

— передплата через службу передплати та кур’єрської доставки «Фактор-Преса» та представництва НВП «Фактор»;

— передплата через «Укрпошту».

Разом із тим, читаючи вказану сторінку, ви помітите гіперпосилання «

Передплатити саме тут і зараз!». От вона-то і потрібна, якщо не хочеться виходити з офісу або перевантажувати телефон міжміськими дзвінками. Тисніть на посилання та давайте знайомитися з новим способом передплати — через сайт газети «Податки та бухгалтерський облік»! До речі, гіперпосилання на цей підрозділ сайта розташовано ліворуч угорі розділу «Передплата» та називається «Передплатити видання».

Отже, переходимо до підрозділу «Передплатити видання». На сторінці пропонується вибрати один із декількох способів передплати. Відразу зауважимо: якщо вибрати спосіб передплати через «Укрпошту» (позначивши «крапкою» рядок «Укрпошта»), то з’являється таблиця, яка має довідковий характер. По суті, таблиця є витягом із Каталогу видань України підприємства «Укрпошта», в якому зазначено інформацію, необхідну для заповнення абонемента «Укрпошти».

Інакше побудовано таблиці, що відкриваються при виборі інших способів передплати. Наприклад, при виборі способу «Редакційна передплата» завантажується таблиця, за допомогою якої власне і можна здійснити передплату: вибрати видання, мову, період, кількість примірників потрібного видання (рис.1).

 

img 1

 

Вартість редакційної передплати дорівнює вартості на передплату через «Укрпошту», яка наразі дешевше, ніж передплата через підприємство «Фактор-Преса». Звичайно передплата через «Фактор-Пресу» має свої переваги, про які розповімо далі, однак для тих, хто бажає заощадити, редакційна передплата — найдешевший та найзручніший спосіб передплатити необхідне видання.

Як можна помітити, таблиця досить велика. Однієї тільки газети «Податки та бухгалтерський облік» 13 варіантів передплати (на двох мовах, уключаючи бланки, додаток до газети, електронну версію газети). Щоб визначитися з найзручнішою комплектацією нашої газети, натисніть на гіперпосилання «Комплектація газети», розташоване ліворуч угорі розділу «Передплата» та ознайомтеся з цим підрозділом. Після того, як зроблено вибір оптимальної комплектації газети, мови видання, можна повернутися до підрозділу «Передплатити видання» та вибрати потрібні рядки для заповнення.

Зараз можна здійснити передплату до кінця 2009 року. А от найближчий місяць, на який можна зробити передплату, визначається так. Редакційна передплата видання на найближчий місяць закінчується 10 числа попереднього місяця. Наприклад, 10 червня 2009 року — це останній день, коли можна здійснити передплату на липень 2009 року. З 11 червня в таблиці «Редакційна передплата» уже провадиться передплата на серпень та подальші місяці 2009 року, а от передплату на липень 2009 року можна оформити вже в іншій таблиці: «Редакційна передплата ретро-номерів». Таке обмеження за датою передплати пов’язане з тим, що доставка видань, передплачених через «Редакційну передплату» здійснюватиметься через підприємство «Укрпошта». Після 10 числа «Укрпошта» закриває прийом передплати на найближчий місяць. Замовлені номери в таблиці «Редакційна передплата ретро-номерів» уже надсилаються бандероллю поштою. Це трохи збільшує вартість доставки, що і відображено в цінах на видання у зазначеній таблиці.

Отже, припустимо, ви запізнилися з оформленням передплати. Тоді можна вибрати «Редакційна передплата ретро-номерів». Для цього в запропонованому списку способів передплати ставимо «крапку» напроти відповідного рядка (рис. 2).

 

img 2

 

У таблиці, що відкрилася, можна передплатити видання ВБ «Фактор», які вже були видано (за попередній квартал), або на поточний та найближчий місяці, редакційну передплату на які вже закінчено. Зауважимо: спеціально для цілей ретро-передплати наші видання зберігаються за квартал, що передує кварталу, в якому проводиться ретро-передплата. Так, у квітні — червні 2009 року (II кв.) можна замовити через ретро-передплату номери за січень — березень 2009 року (I кв.).

Після того, як вибрано необхідне видання, мову, період передплати, потрібно натиснути кнопку «Перейти до оформлення передплати», розташовану в кінці таблиці. Відкриється сторінка з анкетою передплатника для заповнення. У ній слід обов’язково заповнити поля, позначені помаранчевим значком (рис. 3).

 

img 3

 

Останні чотири рядки анкети необхідно заповнювати тільки в разі, якщо підприємство-передплатник є платником податку на додану вартість. Нагадаємо: згідно з

п.п. 5.1.2 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР, поставка (передплата) періодичних видань друкованих засобів масової інформації звільняється від обкладення ПДВ. Разом із тим на суму передплати має бути виписано податкову накладну (п. 10 Порядку заповнення податкової накладної, затверджений наказом ДПАУ від 30.05.97 р. № 165). Платник ПДВ повинен відобразити таку накладну в розділі I Реєстру отриманих та виданих податкових накладних, форму якого затверджено наказом ДПАУ від 30.06.2005 р. № 244.

Після перевірки внесених даних потрібно натиснути на кнопку «Роздрукувати рахунок-фактуру». Завантажиться сторінка з рахунком-фактурою від НВП «Фактор» — підприємства, через яке здійснюється редакційна передплата видань, що випускаються ВБ «Фактор» (рис. 4).

 

img 4

 

Заповнена в анкеті інформація автоматично надходить на електронну поштову скриньку менеджеру, відповідальному за оформлення редакційної передплати, і після оплати рахунка-фактури менеджер оформлює передплату згідно із зазначеними в анкеті реквізитами.

Крім редакційної передплати, на сайті можна передплатити улюблене видання і через підприємство «Фактор-Преса». Передплата через цю службу проводиться

до 20 числа місяця, що передує місяцю передплати. Це означає, що 20 червня ще можна здійснити передплату на липень та наступні місяці поточного року. Які ще переваги передплати через «Фактор-Пресу»? По-перше, передплачене видання доставлятиме кур’єр «день у день» під розпис, що означає гарантію доставки видання. По-друге, підприємство «Фактор-Преса» систематично проводить акції серед своїх передплатників та дарує подарунки. По-третє, кур’єр разом з виданням може принести за вашим замовленням канцтовари, книги ВБ «Фактор» та іншу продукцію.

Отже, щоб оформити передплату через «Фактор-Пресу» ставимо «крапку» напроти відповідного рядка в підрозділі «Передплатити видання» (рис. 5).

 

img 5

 

Зверніть увагу: у таблиці, що відкривається, ліворуч угорі потрібно вибрати

місто із запропонованого списку регіонів. Список досить великий та охоплює всі великі міста України. Якщо ваше місто зазначено у списку міст, запропонованих програмою, то можна продовжувати оформлення передплати через сайт та вибирати видання, що цікавить. В іншому разі поки що вам доступна тільки редакційна передплата.

Щодо передплати через «Фактор-Пресу» ретро-номерів зауважимо: період передплати ретро-номерів обмежено поточним кварталом та тим, що передує поточному. Наприклад, при оформленні замовлення до кінця червня 2009 року можна здійснити через «Фактор-Пресу» передплату ретро-номерів за січень — червень 2009 року. А от уже в перших числах липня вибір ретро-номерів буде обмежено квітнем — липнем 2009 року.

Після того, як у таблиці вибрано місто, необхідне видання, мову, період передплати, кількість примірників, потрібно натиснути на кнопку «Перейти до оформлення передплати», розташовану в кінці таблиці. Завантажиться сторінка сайта з анкетою передплатника. В анкеті обов’язково заповнюються поля, позначені помаранчевим значком (рис. 6). Перевірте правильність заповнених полів та натисніть на кнопку «Відправити запит».

 

img 6

 

Після відправлення листа-запиту зазначена в анкеті інформація надсилається менеджерам підприємства «Фактор-Преса» і вони зв’язуються із замовником за зазначеними в листі координатами.

Таким чином, можна не встаючи з офісного крісла передплатити газету «Податки та бухгалтерський облік», а також інші видання ВБ «Фактор», використовуючи можливості нашого сайта. А як зручно і швидко — 5 хвилин і передплату оформлено! Залишилося оплатити і бути в курсі всіх подій бухгалтерського життя, читаючи наше видання!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі