Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Заходи сприяння підприємницькій діяльності з боку уряду

Редакція ПБО
Новини

Заходи сприяння підприємницькій діяльності з боку уряду

 

За інформацією, розміщеною на урядовому інтернет-порталі (www.kmu.gov.ua), 21.05.2009 р. на спеціальному засіданні Кабмін прийняв 27 нормативно-правових актів.

У числі прийнятих актів — постанова, що вводить

до 31.12.2010 р. обмеження на проведення планових та позапланових перевірок більшістю контролюючих органів. Як повідомляє Секретаріат Кабміну, цією постановою призупиняється проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, яких згідно із затвердженими критеріями оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесено до суб’єктів з низьким та середнім ступенем ризику. Це обмеження не поширюється на перевірки дотримання податкового законодавства, правильності, повноти та своєчасності сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов’язкових платежів). Перелік підстав для позапланових перевірок обмежено перевірками за зверненнями фізичних та юридичних осіб, а також за письмовими заявами самих суб’єктів господарювання. Серед нововведень — вимога до контролюючих органів застосовувати до суб’єктів господарювання санкції тільки в разі невиконання останніми попередньо винесеного припису про усунення виявлених порушень протягом 30 календарних днів.

Повідомляється також про зміни в дозвільній системі, зокрема: уносяться корективи

до порядку видачі документів дозвільного характеру, має бути скорочено перелік документів, що подаються при отриманні ліцензії на той чи інший вид господарської діяльності, підвищено розміри плати за ліцензії та змінено базову величину, кратно якій така плата розраховується (замість неоподатковуваного мінімуму цією величиною має стати мінімальна заробітна плата). Прийнято також низку документів з питань порядку митного контролю та оформлення. Урегульовано окремі питання автотранспортних перевезень. Окремим розпорядженням Кабмін має намір конкретизувати порядок сплати та зарахування сум внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування, сплачених фізособами — суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування.

На момент виходу номера

зазначені документи не опубліковано і, відповідно, вони ще не набрали чинності. Після їх офіційного опублікування прийняті урядом нововведення буде прокоментовано редакцією докладніше.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі