Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. З 1 січня 2010 року додаткова відпустка на дітей — 10 календарних днів

Редакція ПБО
Новини від 19.05.2009 р. № 1343-VI

З 1 січня 2010 року додаткова відпустка на дітей — 10 календарних днів

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей» від 19.05.2009 р. № 1343-VI

унесено зміни до деяких законів України з метою поліпшення соціального захисту багатодітних сімей.

Збільшено тривалість додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, що надається згідно зі

ст.19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР. Нагадаємо: сьогодні згідно з цією статтею Закону про відпустки жінці, яка працює і має двох і більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда або яка всиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, щорічно надається додаткова оплачувана відпустка тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів. За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 14 календарних днів.

Після 1 січня 2010 року цій категорії працівників додаткова відпустка надаватиметься

тривалістю 10 календарних днів. За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не повинна перевищувати 17 календарних днів.

Особам, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, надаватиметься до зарплати

податкова соціальна пільга (ПСП) у розмірі 200% мінімальної ПСП (зараз у розмірі 150% мінімальної ПСП) у розрахунку на кожну дитину. При цьому при дотриманні умови, що одному з батьків граничний розмір зарплати визначається кратно кількості дітей, а другому — ні, такі батьки, крім ПСП на дітей, матимуть право на ПСП на себе.

Не підлягатиме включенню до оподатковуваного доходу

цільова благодійна допомога, що надається резидентами — юридичними або фізичними особами в будь-якій сумі платнику податку (батьку чи матері), який виховує трьох і більше дітей.

Збільшиться кількість пільг, що надаються багатодітним сім’ям. Наприклад, буде встановлено 50 % знижку щодо плати за користування житлом (квартирна плата) у межах норми, передбаченої чинним законодавством (21 м2 загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в житловому приміщенні (будинку), і додатково 10,5 м2 на сім’ю; 50 % знижку щодо плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання тощо) та вартості балонного газу для побутових потреб у межах норми, визначеної законодавством, тощо.

Закон

набуде чинності з 1 січня 2010 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі