Теми статей
Обрати теми

Абсолютно нові можливості. Онлайн-передплата електронної версії газети

Редакція ПБО
Стаття

Онлайн-передплата електронної версії газети
«Податки та бухгалтерський облік»

 

Шановні читачі! Нагадуємо: добігає кінця період безоплатного оновлення електронної версії газети «Податки та бухгалтерський облік», яку ви отримали на компакт-диску з одним із березневих номерів. Починаючи з липня нові випуски газети в електронному вигляді зможуть отримувати тільки ті передплатники, які оформили передплату електронної версії на III квартал 2009 року. Ну, а якщо версія газети — електронна, то і передплата її має бути така ж сучасна — тобто, електронна.

Юрій ЦИГАНОК

, головний редактор «Бухгалтер & Комп’ютер», сертифікований бухгалтер-практик (CAP)

 

Скільки це коштує?

Вартість передплати розміщена на сайті газети «Податки та бухгалтерський облік» у розділі «ЭлНиБУ/Умови передплати», а також неодноразово публікувалася. Але, щоб не змушувати вас шукати цю інформацію та допомогти прийняти рішення вже зараз, нагадаю: редакційна передплата самостійної електронної версії газети «Податки та бухгалтерський облік» на квартал коштує 293,40 грн. (на півріччя, відповідно, у 2 рази більше — 586,80 грн.). Якщо ж ви маєте намір передплатити електронну версію на додаток до паперової газети, то електронна версія коштуватиме вам удвічі дешевше — 146,70 грн. на квартал (293,40 грн. на півріччя). Який варіант передплати вибрати — залежить від ваших можливостей та переваг. Хтось прагне заощадити і замість паперової передплачує доступнішу за ціною електронну версію газети. Але навіть у нинішніх непростих економічних умовах багато передплатників не бажають відмовляти собі в задоволенні погортати свіжий випуск газети, що ще пахне друкарською фарбою, і при цьому накопичувати підшивки в електронному вигляді. А ще як бонус усі передплатники отримають разом із програмою повну електронну підшивку газети за 2007, 2008 та I півріччя 2009 року.

 

Як отримати рахунок на оплату?

Щоб отримати рахунок на оплату, зовсім не обов’язково телефонувати до служби редакційної передплати. Це можна зробити безпосередньо на сайті газети «Податки та бухгалтерський облік» у розділі «Передплата» — http://www.nibu.factor.ua/subscription/ (рис. 1).

 

img 1

 

Отже, зайшовши на сайт www.nibu.factor.ua, відкриваємо закладку «Передплата» та потрапляємо на сторінку, де докладно описано існуючі способи оформлення передплати періодичних видань «Фактора». Тут описано порядок оформлення редакційної передплати, передплати через «Фактор-Пресу» та через ДП «Укрпошта». Але ви можете не читати все це, а просто клацнути по фразі «Передплатити саме тут і зараз».

Відкривається сторінка «Передплатити видання», де потрібно вибрати мишею варіант «Редакційна передплата», після чого нижче з’явиться таблиця з переліком видань, цінами та полями для введення кількості комплектів та періоду передплати (рис. 2).

 

img 2

 

Перегортаємо цей список до самого кінця і там бачимо два останні пункти: просто «Електронна версія газети «Податки та бухгалтерський облік» та «для тих, хто є передплатником будь-якої паперової комплектації...» цієї ж газети.

Уводимо потрібну кількість примірників «... шт.» та період передплати «з...по...», після чого ще нижче натискуємо на кнопку «Перейти до оформлення передплати».

На наступній сторінці (рис. 3) перевірте, чи замовили ви те, що бажали, після чого внесіть до бланка замовлення інформацію про вашу фірму. Заповнивши всі поля, натисніть на кнопку «Роздрукувати рахунок-фактуру». У результаті на веб-сторінці газети ви отримаєте рахунок-фактуру (рис. 3), який можна роздрукувати та оплатити в банку. А коли оплатите — обов’язково зареєструйтеся у службі техпідтримки редакції ЭлНиБУ, щоб починаючи з липня мати можливість отримувати електронні випуски газети. Про те, як зареєструватися, розповімо в наступному розділі статті.

 

img 3

 

Як зареєструватися заздалегідь?

Попередньо зазначимо кілька слів про те, навіщо взагалі потрібно реєструватися. Реєстрація означає, що дані про передплатника та його оплату буде внесено до редакційної бази даних, після чого він зможе отримувати оновлення протягом періоду передплати. Крім того, реєстрація задіює механізм захисту від піратського копіювання програми. Починаючи з III кварталу 2009 року незареєстровані користувачі вже не зможуть отримувати нові випуски газети в електронному вигляді.

Якщо у вас є безплатний диск з програмою, який було розіслано всім передплатникам газети в березні, то ви, імовірно, вже зареєструвалися як користувач*. Якщо ні — не біда. Наприкінці червня — початку липня всі передплатники отримають новий диск з оновленою електронною версією. Порядок дій користувача для реєстрації буде описано на упаковці диска, а також у довідковій системі програми. Стисло процедура реєстрації виглядає так: у меню «Оновлення»

«Ключ доступу» потрібно знайти так званий відкритий ключ та разом із даними свого підприємства (найголовніше — з кодом ЄДРПОУ) надіслати електронним листом на адресу служби техпідтримки ЭлНиБУ — factorinfo@factor.ua. У відповідь листом ви отримаєте так званий закритий ключ, уведете його в сусідньому рядку поряд з відкритим — і все! Із цього моменту встановлена у вас програма набуває можливості отримувати оновлення.

* Як це зробити, зазначено в розділі «Реєстрація» довідкової системи програми, а також у статтях ««Абсолютно нові можливості» — електронна версія газети «Податки та бухгалтерський облік» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2009, № 24) та «Відповідаємо на запитання щодо електронної версії газети «Податки та бухгалтерський облік»» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2009, № 34).

Утім, краще не відкладати реєстрацію до останнього моменту, а зробити це ще до отримання диска. Це зовсім нескладно — сайт надає таку можливість. Відкрийте веб-сторінку за адресою http://www.nibu.factor.ua/elnibu/register/ та прочитайте інструкції, що містяться на ній.

Стисло порядок дій такий:

1. Дізнайтеся відкритий ключ свого комп’ютера

, скачавши та запустивши утиліту OpenKey.exe (посилання для скачування — http://www.nibu.factor.ua/download/OpenKey.exe). Зверніть увагу — запустити її потрібно саме на тому комп’ютері, де буде встановлено програму. Свій ключ у вигляді послідовності цифр ви побачите в окремому вікні (рис. 4).

 

img 4

 

2. Надішліть за адресою factorinfo@factor.ua електронний лист

з такою інформацією:

1) назва підприємства;

2) код ЄДРПОУ (або ІПН у разі СПД-ФО);

3) адреса E-Mail;

4) контактна особа (ПІБ, посада);

5) адреса фактична;

6) телефон з кодом міста;

7) відкритий ключ (скопіюйте його з вікна утиліти OpenKey.exe та вставте до тексту листа).

Особливу увагу приділіть правильності коду ЄДРПОУ та відкритого ключа — адже саме за цими параметрами ведеться облік електронної передплати в редакції, та помилка в одному з них може призвести до того, що користувач не отримає оновлення, поки сам не звернеться до служби техпідтримки.

3. У відповідь листом редакція вишле закритий ключ — збережіть його.

Коли отримаєте компакт-диск з програмою та встановите її, залишиться просто ввести закритий ключ до програми. Набір із двох ключів — відкритого та закритого, — є унікальним для кожного комп’ютера, і його наявність є обов’язковою умовою працездатності програми та отримання оновлень.

Якщо згодом до конфігурації комп’ютера буде внесено зміни (зміниться відеокарта, жорсткий диск тощо), зміниться і відкритий ключ. У такому разі для відновлення працездатності програми потрібно буде повідомити до служби техпідтримки новий відкритий ключ та отримати новий закритий ключ.

От, власне кажучи, і вся премудрість. Виконавши все це заздалегідь, ви забезпечите собі своєчасне надходження нових випусків газети «Податки та бухгалтерський облік» без затримок починаючи з найпершого липневого номера. А якщо виникнуть запитання — телефонуйте до служби техпідтримки електронної версії за номером (057) 719-54-75.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі