Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Як державним унітарним підприємствам сплачувати держдивіденди у 2009 році

Редакція ПБО
Новини від 11.03.2009 р. № 184

Як державним унітарним підприємствам сплачувати держдивіденди у 2009 році

 

Постановою Кабміну «Про порядок відрахування у 2009 році державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу)» від 11.03.2009 р. № 184

установлено, що такі відрахування в поточному році здійснюються відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 05.03.2008 р. № 158, з урахуванням вимог ст. 59 Закону про держбюджет-2009.

Згідно з цим

Порядком частина чистого прибутку (доходу), що відраховується державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до держбюджету, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, та розміру відрахувань частини чистого прибутку (доходу), визначеного у відповідному держбюджетному законі.

Нагадаємо:

ст. 59 Закону про держбюджет-2009 установлено, що державні унітарні підприємства (крім державного підприємства обслуговування повітряного руху України «Украерорух» відповідно до Закону України «Про приєднання України до Багатосторонньої угоди про сплату маршрутних зборів», а також державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек» і «Український дитячий центр «Молода гвардія») та їх об’єднання сплачують до Державного бюджету України частину чистого прибутку (доходу) у розмірі 15 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі