Теми статей
Обрати теми

Роздрук маршруту не є підставою для відшкодування витрат на придбання електронного квитка

Редакція ПБО
Лист від 10.01.2008 р. № 31-18030-07-21/147

Роздрук маршруту не є підставою для відшкодування витрат на придбання електронного квитка

Лист Міністерства фінансів України від 10.01.2008 р. № 31-18030-07-21/147

 

Міністерство фінансів України розглянуло <...> лист щодо електронних квитків на літак і в межах компетенції повідомляє.

Виходячи з норм Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів від 13.03.98 р. № 59, витрати на проїзд до місця відрядження і назад відшкодовуються в розмірі вартості проїзду повітряним, залізничним, водним та автомобільним транспортом громадського користування (крім таксі) з урахуванням усіх витрат, пов'язаних з придбанням проїзних квитків та користуванням постільною білизною в поїздах, та страхових платежів на транспорті. При цьому такі витрати відшкодовуються

тільки за наявності оригіналів документів, що підтверджують вартість цих витрат, а саме: транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій).

Зокрема, згідно із зазначеною Інструкцією підтверджуючими документами є розрахункові документи відповідно до Законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і «Про оподаткування прибутку підприємств».

Відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»

розрахунковими документами, що підтверджують факт надання послуг, є зареєстровані в установленому порядку реєстратором розрахункових операцій касовий чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо, а у випадках надання послуг без застосування реєстраторів розрахункових операцій — прибуткові та видаткові касові ордери та відповідні квитанції, підписані та завірені печаткою в установленому порядку.

Тому після повернення із службового відрядження працівник

для підтвердження понесених ним витрат на проїзд повинен додати до авансового звіту про відрядження проїзні квитки, зареєстровані реєстратором розрахункових операцій, або прибуткові та видаткові касові ордери і відповідні квитанції, підписані та завірені печаткою в установленому порядку. Форма та зміст розрахункових документів відповідно до статті 8 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» установлюються Державною податковою адміністрацією України.

Щодо

роздруку маршруту, то він не є документом, що підтверджує вартість понесених працівником витрат на проїзд, і тому не може бути підставою для відшкодування таких витрат.

 

Заступник міністра В. Матвійчук

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі