Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Якщо легковий автомобіль продано у травні 2009 року

Редакція ПБО
Стаття

Якщо легковий автомобіль продано у травні 2009 року

 

У травні 2009 року підприємство у зв’язку з продажем знімає з реєстрації легковий автомобіль, на який розповсюджується зменшення ставок податку з власників транспортних засобів. Чи слід у такому разі платнику подавати два уточнених Розрахунки ?

 

Згідно із Законом № 1963-XII за транспортні засоби, зняті юридичними особами протягом року з реєстрації (перереєстровані), здійснюється перерахунок розміру податку, крім податку, сплаченого при першій реєстрації в Україні. Розмір податку перераховується перед зняттям їх з реєстрації (перереєстрації) за місяці, що залишилися до кінця року, починаючи з місяця, наступного за тим, в якому транспортний засіб знято з реєстрації (перереєстровано).

Після цього до податкової інспекції подається уточнений Розрахунок, до якого додається Довідка, на підставі якої зменшується податкове зобов’язання в результаті зняття транспортного засобу з реєстрації.

Ураховуючи, що на проданий автомобіль зменшився розмір ставки податку з власників транспортних засобів, платник податку має право подати уточнений Розрахунок і за цією підставою також.

Таким чином, у зазначеному випадку платник податку надає податковому органу два уточнених Розрахунки: в одному відображатиметься перерахунок суми податку у зв’язку зі зменшенням ставок податку згідно із Законом № 1075, у другому — перерахунок суми податку у зв’язку із зняттям автомобіля з реєстрації (продажем).

 

Павло РЯБОКЛЯЧ,
 головний державний податковий ревізор-інспектор
 відділу адміністрування майнових податків
 Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі