Теми статей
Обрати теми

Щодо збереження відкритих переробним підприємствам небюджетних рахунків

Редакція ПБО
Лист від 15.04.2009 р. № 15-06/1071-6115

Щодо збереження відкритих переробним підприємствам небюджетних рахунків

Лист Державного казначейства України від 15.04.2009 р. № 15-06/1071-6115

 

Державне казначейство України повідомляє, що 17.03.2009 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання негативним наслідкам впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу», відповідно до пункту 4 розділу I якого у статтю 11 Закону України «Про податок на додану вартість» включено норму такого змісту: «11.21. Сума податку на додану вартість, що повинна сплачуватися до бюджету переробними підприємствами всіх форм власності за реалізовані ними молоко та молочну продукцію, м'ясо та м'ясопродукти, у повному обсязі спрямовується виключно для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними переробним підприємствам молоко і м'ясо в живій вазі. Порядок обліку зазначених коштів визначається Кабінетом Міністрів України».

На виконання вказаної вище норми Закону 10.04.2009 вступив в дію Порядок обліку та використання коштів, спрямованих на виплату дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м'ясо в живій вазі, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 02.04.2009 № 291 «Про реалізацію пункту 11.21 статті 11 Закону України «Про податок на додану вартість».

Пунктом 3 зазначеної постанови передбачається

збереження відкритих переробним підприємствам за їх заявами відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 1999 р. № 805 «Про порядок нарахування, виплат і використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м'ясо в живій вазі» небюджетних рахунків для зарахування сум податку на додану вартість для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними молоко та м'ясо в живій вазі та забезпечення за заявами переробних підприємств відкриття таких рахунків.

Крім того,

залишки коштів на небюджетних рахунках переробних підприємств станом на 1 березня 2009 року не підлягають перерахуванню до бюджету і використовуються на цілі, передбачені Порядком, затвердженим цією постановою.

 

Заступник голови О. Чечуліна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі