Теми статей
Обрати теми

Про відновлення дії постанови Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2003 р. № 1643

Редакція ПБО
Постанова від 29.10.2009 р. № 1143

Кабінет Міністрів України

 

Про відновлення дії постанови Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2003 р. № 1643

Постанова від 29 жовтня 2009 р. № 1143

 

Кабінет Міністрів України

постановляє:

Відновити на період до 1 січня 2015 р. дію постанови Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2003 р. № 1643 «

Про затвердження Порядку спрямування коштів, вивільнених у зв’язку з наданням податкових пільг, на переоснащення видавничо-поліграфічної бази, розроблення і впровадження новітніх технологій, розширення виробництва книжкової продукції» (Офіційний вісник України, 2003 р., № 43, ст. 2264; 2004 р., № 12, ст. 750).

В

абзаці другому пункту 5 Порядку, затвердженого зазначеною постановою, цифри «2009» і «2008» замінити відповідно цифрами «2015» і «2014».

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

 

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2003 р. № 1643

Порядок спрямування коштів, вивільнених у зв’язку з наданням податкових пільг, на переоснащення видавничо-поліграфічної бази, розроблення і впровадження новітніх технологій, розширення виробництва книжкової продукції

(

із змінами і доповненнями, останні з яких унесено постановою Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 року № 1143)

 

1. Цей Порядок регулює спрямування коштів, вивільнених у зв’язку з наданням податкових пільг, на переоснащення видавничо-поліграфічної бази, розроблення і впровадження новітніх технологій, розширення виробництва книжкової продукції.

2. Дія цього Порядку поширюється на суб’єктів господарської діяльності — платників податку на прибуток, видавництва, видавничі організації та підприємства поліграфії, розповсюджувачів книжкової продукції, які провадять видавничу діяльність, виготовляють і розповсюджують книжкову продукцію, вироблену в Україні, і включені до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1998 р. № 1540, а також суб’єктів книговидавничої справи, які відповідно до законодавства провадять діяльність без включення до зазначеного Реєстру (далі — платники податку).

3. Кошти, вивільнені у зв’язку з наданням платникам податку податкових пільг (далі — вивільнені кошти), спрямовуються на капітальні вкладення для переоснащення (створення, розвиток, модернізацію та реконструкцію) видавничо-поліграфічної бази, розроблення і впровадження новітніх технологій у поліграфічній промисловості та розширення виробництва книжкової продукції (крім виготовлення видань рекламного та еротичного характеру).

4. Вивільнені кошти акумулюються платниками податку на окремому банківському рахунку для обліку коштів цільового використання та спрямовуються на цілі, визначені пунктом 3 цього Порядку, з відображенням їх руху.

На зазначений рахунок кошти перераховуються у строки, встановлені для сплати податку на прибуток, а не перераховані у ці строки кошти вважаються такими, що використані не за цільовим призначенням.

5. У разі нецільового використання вивільнених коштів платники податку включають суми отриманих валових доходів і валових витрат під час провадження видавничої діяльності, виготовлення і розповсюдження книжкової продукції, виробленої в Україні, з урахуванням яких визначено прибуток, звільнений від оподаткування, до загальних валових доходів і валових витрат у податковому (звітному періоді), в якому отримані такі звільнені доходи. При цьому пеня та штрафні санкції нараховуються у розмірах і порядку, встановлених законом.

Якщо станом на 1 січня

2015 р. за даними бухгалтерського обліку на рахунку, зазначеному в пункті 4 цього Порядку, обліковується залишок не використаних звільнених коштів, платники податку включають суми валових доходів і валових витрат, з урахуванням яких визначається цей залишок, до загальних валових доходів і валових витрат, отриманих протягом IV кварталу 2014 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі