Теми статей
Обрати теми

До облікової кількості штатних працівників включаються усі наймані працівники, в тому числі і сезонні

Редакція ПБО
Лист від 26.02.2008 р. № 1/6-43/06

До облікової кількості штатних працівників включаються усі наймані працівники, в тому числі і сезонні

Лист Фонду соціального захисту інвалідів від 26.02.2008 р. № 1/6-43/06

(витяг)

 

Фонд соціального захисту інвалідів розглянув <...> звернення <...> та на поставлені питання повідомляє.

<...>

2. Чи включаються сезонні робітники до основного штату працівників підприємства при нарахуванні штрафних санкцій?

Згідно з Інструкцією щодо заповнення форми № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів», затвердженою наказом Мінпраці від 10.02.2007 № 42, у рядку 01 відображається середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу за рік, яка визначається відповідно до пункту 3.2 Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 28.09.2005 р. № 286 та зареєстрованої Міністерством юстиції України 30.11.2005 за № 1442/11722 (із змінами).

Відповідно до пункту 2.1 Інструкції зі статистики кількості працівників

до облікової кількості штатних працівників включаються усі наймані працівники, які уклали письмово трудовий договір (контракт) і виконували постійну, тимчасову або сезонну роботу один день і більше, а також власники підприємства, якщо крім доходу, вони отримували заробітну плату на цьому підприємстві.

 

3. Яка встановлена відповідальність за порушення термінів реєстрації юридичної особи у територіальному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів?

Відповідно до пунктів 2, 3 Порядку подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) щороку до 1 березня відділенням Фонду, в яких вони зареєстровані. Роботодавець, який має відокремлені підрозділи, подає звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів, підготовлений з урахуванням даних цих підрозділів. У разі зміни їх кількості роботодавець разом із звітом про зайнятість і працевлаштування інвалідів подає відомості про такі підрозділи за формою, затвердженою Мінпраці (наказ Міністерства праці та соціальної політики України «Про затвердження форм документів для реєстрації роботодавців у відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів і виконання ними нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів» від 14.03.2007 р. № 98).

Виходячи з наведеного, згідно з частиною другою статті 1881 Кодексу України про адміністративні правопорушення невиконання посадовою особою, яка користується правом приймати на роботу і звільняти з роботи, фізичною особою, яка використовує найману працю, нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів,

неподання Фонду соціального захисту інвалідів звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадин.

Статтею 255 зазначеного Кодексу визначено, що Міністерство праці та соціальної політики та його органи при виявлені правопорушення складають протокол про адміністративне правопорушення, який є юридичною підставою для звернення до суду (наказ Міністерства праці та соціальної політики України «Про затвердження форми протоколу про адміністративне правопорушення та порядок її заповнення» від 14.03.2007 р. № 98).

 

Директор В. Малькін

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі