Теми статей
Обрати теми

Щодо окремих питань оподаткування. 2. Щодо анулювання реєстрації платника ПДВ

Редакція ПБО
Лист від 22.02.2010 р. № 1824/5/15-0516

Початок

Попередній фрагмент

2. Щодо анулювання реєстрації платника ПДВ

Відповідно до п. 9.8 ст. 9 Закону про ПДВ

реєстрація платником податку діє до дати її анулювання, яке відбувається, зокрема, у випадках, якщо:

— платник податку, який до місяця, в якому подається заява про анулювання реєстрації, є зареєстрованим згідно з положеннями п.п. 2.3.1 ст. 2 цього Закону більше двадцяти чотирьох календарних місяців, включаючи місяць реєстрації, та має за останні дванадцять поточних календарних місяців обсяги оподатковуваних операцій менші за визначені зазначеним підпунктом (300 тис. грн. (без урахування ПДВ));

— особа, зареєстрована як платник податку, реєструється як платник єдиного податку або стає суб’єктом інших спрощених систем оподаткування, які визначають особливий порядок нарахування чи сплати ПДВ, відмінний від тих, що встановлені цим Законом, чи звільняють таку особу від сплати цього податку за рішенням суду або з будь-яких інших причин;

— особа, зареєстрована як платник податку, не надає податковому органу декларації з цього податку протягом 12 послідовних податкових місяців або подає таку декларацію (податковий розрахунок), яка (який) свідчить про відсутність оподатковуваних поставок протягом такого періоду, а також у випадках, визначених законодавством стосовно порядку реєстрації суб’єктів господарювання.

Анулювання реєстрації на підставах, визначених у п.п. «а» п. 9.8 ст. 9 Закону про ПДВ, здійснюється за заявою платника податку. Анулювання реєстрації на підставах, визначених у пп. «б» — «ґ» цього пункту, здійснюється за ініціативою відповідного податкового органу або такої особи.

Таким чином,

тимчасове припинення реєстрації платника ПДВ та тимчасова здача свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ чинним законодавством та нормативно-правовими актами не передбачені.

Отже, рішення про анулювання реєстрації особи, що приймається такою особою або відповідним податковим органом, приймається з урахуванням вищевикладених умов.

Наступний фрагмент

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі