Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджене податкове роз’яснення щодо застосування єдиного податку юридичними особами

Редакція ПБО
Новини від 07.04.2010 р. № 224

Затверджене податкове роз’яснення щодо застосування єдиного податку юридичними особами

 

Як відомо, згідно з

урядовою постановою від 27.01.2010 р. № 86 усі контролюючі органи, названі такими в п. 2.1 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181-III, зобов’язані надавати роз’яснення виключно у вигляді узагальнюючих податкових роз’яснень із затвердженням їх наказами.

Виконуючи вимоги

постанови № 86, наказом ДПАУ від 07.04.2010 р. № 224 затверджене Узагальнююче податкове роз’яснення щодо окремих питань застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності зі сплатою єдиного податку суб’єктами малого підприємництва — юридичними особами. Так, у зазначеному податковому роз’ясненні висвітлено позицію податківців щодо таких питань:

— порядку переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва — юридичних осіб;

— порядку ведення податкового обліку для суб’єктів малого підприємництва — юридичних осіб, що застосовують спрощену систему оподаткування та порядок оподаткування єдиним податком;

— термінів сплати єдиного податку та порядку заповнення Розрахунку сплати єдиного податку суб’єктом малого підприємництва — юридичною особою.

Документ з докладним коментарем редакції буде опубліковано в наступних номерах газети.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі