Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Мін’юст вимагає скасування наказу ДПАУ

Редакція ПБО
Новини від 12.11.2009 р. № 24-7/221

Мін’юст вимагає скасування наказу ДПАУ

 

Міністерство юстиції України у листі від 12.11.2009 р. № 24-7/221

повідомляє, що Мін’юстом повторно проведена правова експертиза наказу ДПАУ «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо взаємодії між підрозділами органів державної податкової служби України при організації та проведенні перевірок достовірності нарахування бюджетного відшкодування податку на додану вартість» від 18.08.2005 р. № 350.

За результатами проведеної експертизи Мін’юст зазначив, що

наказ № 350 фактично є нормативно-правовим актом, оскільки встановлює порядок проведення перевірок платників ПДВ для визначення достовірності нарахування бюджетного відшкодування, що зачіпає права, свободи та законні інтереси громадян, та відповідно підлягає держреєстрації в установленому законодавством порядку, проте не зареєстрований у Мін’юсті та є нечинним, а тому підлягає скасуванню.

Ураховуючи викладене,

Мін’юст вимагає забезпечити скасування наказу № 350 як такого, що виданий з порушенням законодавства про держреєстрацію нормативно-правових актів. Про результати виконання рішення Мін’юсту ДПАУ має інформувати у 3-денний строк з дня отримання листа від 12.11.2009 р. № 24-7/221.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі