Теми статей
Обрати теми

Про нарахування страхових внесків на матдопомогу

Редакція ПБО
Лист від 04.03.2010 р. №

Про нарахування страхових внесків на матдопомогу*

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 04.03.2010 р. № ДЦ-04-1412/0/6-10

 

* Див також с. 32. —

Прим. ред.

 

Державний центр зайнятості — Виконавча дирекція Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі — Фонд) <…> розглянув Ваш запит щодо нарахування страхових внесків до Фонду на матеріальну допомогу, яка надається роботодавцем найманим працівникам, та повідомляє таке.

Відповідно до статті 19 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» від 02.03.2000 р. № 1533 об’єктом для нарахування страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття є суми фактичних

витрат на оплату праці найманих працівників, грошового забезпечення військовослужбовців, що включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, у тому числі в натуральній формі, які визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України «Про оплату праці», виплату доходу (прибутку) фізичним особам за виконання робіт (послуг) за договорами цивільно-правового характеру, які підлягають обкладенню податком з доходів фізичних осіб.

Відповідно до підпункту 2.3.3 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату України [від] 13.01.2004 р. № 5 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27 січня 2004 року за № 114/8713, матеріальна допомога, що має

систематичний характер, надана всім або більшості працівників (на оздоровлення, у зв’язку з екологічним станом, крім сум, зазначених у п. 3.31 Інструкції), належить до інших заохочувальних і компенсаційних виплат, тому є об’єктом нарахування страхових внесків до Фонду.

Згідно з

пунктом 3.31 зазначеної Інструкції матеріальна допомога разового характеру, що надається підприємством окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання, не включається до фонду оплати праці, і відповідно на неї не нараховуються страхові внески на випадок безробіття.

 

Заступник директора К. Граник

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі