Теми статей
Обрати теми

Погляд у майбутнє: Податковий кодекс. Витрати за товарами, купленими в єдиноподатників: Податковий кодекс диктує нові правила!

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Витрати за товарами, купленими в єдиноподатників: Податковий кодекс диктує нові правила!

 

Чи буде право в підприємства на загальній системі оподаткування включати до складу витрат вартість товарів, придбаних у платника єдиного податку, після набуття чинності Податковим кодексом.

(м. Суми)

 

Згідно з

п.п. 139.1.12 Податкового кодексу витрати на придбання матеріальних і нематеріальних активів у фізичних осіб — платників єдиного податку (крім фізичних осіб — платників єдиного податку, які здійснюють діяльність у сфері інформатизації) відносити до валових заборонено. Цей пункт, як і весь розділ III Податкового кодексу, набирає чинності лише з 01.04.2011 р. (ст. 1 Прикінцевих положень Податкового кодексу). Таким чином, деякий час платники податку на прибуток повинні розраховувати податок на прибуток виходячи з норм Закону про податок на прибуток, які дозволяють включати до складу валових витрат і вартість товарів (робіт, послуг), придбаних у єдиноподатників. Після зазначеної дати враховувати вартість таких товарів (робіт, послуг) при визначенні бази оподаткування на прибуток буде заборонено.

Цей висновок не стосується придбання товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб — єдиноподатників, які здійснюють діяльність у сфері інформатизації: на такі витрати зменшувати базу оподаткування буде дозволено.

 

Віталій Смердов, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі