Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Для ФОП на загальній системі оподаткування обмеження по включенню до витрат вартості товарів (робіт, послуг), придбаних у ФОП на єдиному податку, застосовуються з II кварталу 2011 року

Редакція ПБО
Стаття

Для ФОП на загальній системі оподаткування обмеження по включенню до витрат вартості товарів (робіт, послуг), придбаних у ФОП на єдиному податку, застосовуються з II кварталу 2011 року

 

Чи має право ФОП включити до складу валових витрат вартість товарів (робіт, послуг), які будуть придбані у ФОП — платників ЄП відповідно до норм Податкового кодексу України?

 

Відповідно до п. 177.4 ст. 177 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI

(далі — ПКУ), до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат виробництва (обігу) згідно з розділом III ПКУ.

Згідно із

п.п. 139.1.12 п. 139.1 ст. 139 розділу III ПКУ не включаються до складу валових витрат витрати, понесені у зв’язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи — підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат, понесених у зв’язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації). При цьому, розділ III ПКУ набирає чинності з 01.04.2011 р.

Таким чином,

якщо фізична особа — підприємець придбаває товар (роботи, послуги) у фізичних осіб — підприємців — платників єдиного податку, то такі витрати не включаються до складу валових витрат платника податків, починаючи з II кварталу 2011 року.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:
www.sta.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі