Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Юридична особа, яка є платником єдиного податку за ставкою 6 % та платником ПДВ, повинна звітувати з ПДВ щоквартально

Редакція ПБО
Стаття

Юридична особа, яка є платником єдиного податку за ставкою 6 % та платником ПДВ, повинна звітувати з ПДВ щоквартально

 

Який звітний податковий період з ПДВ необхідно застосовувати ЮО, що перебуває на сплаті ЄП за ставкою 6 %, у тому числі при переході із спрощеної системи оподаткування на загальну?

 

Згідно з п. 202.1 ст. 202 розд. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI

(далі — ПКУ) звітним (податковим) періодом є один календарний місяць, а у випадках, особливо визначених цим Кодексом, календарний квартал.

Згідно з

п. 202.2 ст. 202 розд. V ПКУ платники податку, які відповідно до п.п. «б» п. 154.6 ст. 154 ПКУ мають право на застосування нульової ставки податку на прибуток, на період з 1 квітня 2011 року до 1 січня 2016 року можуть вибрати квартальний податковий період. Заява про вибір квартального податкового періоду подається податковому органу разом з декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року. При цьому квартальний податковий період починає застосовуватися з першого податкового періоду наступного календарного року.

При цьому відповідно до

підрозділу 8 розд. ХХ ПКУ з 1 січня 2011 року до внесення змін до розд. XIV ПКУ в частині оподаткування суб’єктів малого підприємництва застосовується Указ Президента України від 3 липня 1998 року № 727 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» (з наступними змінами) (далі — Указ), але з урахуванням особливостей, визначених цим підрозділом.

Усім платникам єдиного податку, у тому числі й тим, які одночасно є платниками ПДВ, Указом встановлено квартальний податковий період подання звітності, у тому числі і з ПДВ. Таким чином,

юридична особа, яка є платником єдиного податку за ставкою 6 % та платником ПДВ, повинна звітувати з ПДВ щоквартально до моменту переходу на загальну систему оподаткування. При цьому заява про застосування податкового періоду, що дорівнює календарному кварталу, нею не подається.

З моменту переходу на загальну систему оподаткування юридична особа повинна щомісячно подавати податкову декларацію з ПДВ, починаючи з місяця, з якого право на застосування спеціального режиму оподаткування втрачено.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:
www.sta.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі