Теми статей
Обрати теми

Інструкція про заповнення і застосування декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання

Редакція ПБО
Наказ від 13.08.2008 р. № 341

Затверджено наказом Міністерства економіки України від 13 серпня 2008 р. № 341

Інструкція про заповнення і застосування декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 серпня 2008 р. за № 767/15458

 

I. Загальні питання

1. Ця Інструкція встановлює вимоги до заповнення і застосування декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання (далі — декларація).

2. Вимоги цієї Інструкції поширюються на суб’єктів господарювання — юридичних осіб незалежно від їх організаційно-правової форми і форми власності та фізичних осіб — підприємців, що виробляють та реалізують продовольчі товари, крім хлібобулочних виробів (далі — товари), щодо цін на які запроваджено державне регулювання.

 

II. Порядок заповнення декларації

1.

Декларація заповнюється в такій послідовності:

номер, дата складання декларації та найменування товару;

у

пункті 1 зазначається найменування суб’єкта господарювання та його місцезнаходження або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи — підприємця та її місце проживання;

у

пункті 2 зазначається ідентифікаційний код за ЄДРПОУ юридичної особи або ідентифікаційний номер за ДРФО фізичної особи — платника податків та інших обов’язкових платежів (за наявності);

у

пункті 3 графи таблиці заповнюються в такому порядку:

у графі « № з/п» зазначається порядковий номер товару;

у графі «Найменування, сорт, марка продовольчого товару» зазначаються повне найменування, сорт та марка товару;

у графі «Одиниця виміру продовольчого товару» зазначаються кг, л, шт.;

у графі «Документ (ДСТУ)» зазначаються державні стандарти, технічні умови тощо;

у графі «Дата виготовлення, номер партії» зазначаються дата виготовлення та номер партії товару;

у графі «Оптова ціна виробника за одиницю виміру продовольчого товару (без ПДВ), гривень» зазначається оптова ціна виробника за одиницю виміру товару без ПДВ у гривнях та копійках;

у

пункті 4 зазначаються повне найменування товароотримувача (вантажоодержувача), серія, номер та дата заповнення товарно-транспортної накладної.

2. Декларація підписується керівником суб’єкта господарювання або особою, яка його заміщує, та завіряється печаткою (за наявності).

 

III. Порядок застосування декларації

1. Декларація складається суб’єктом господарювання-виробником товару (далі — виробник) окремо на кожну партію товару за формою, затвердженою наказом Міністерства економіки України від 13.08.2008 № 341 «Про затвердження форми декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання, та Інструкції про заповнення і застосування декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання», в одному примірнику, який залишається у виробника.

Декларація застосовується разом з первинним документом

для проведення господарських операцій з відпуску товару (товарно-транспортною накладною, накладною на відпуск товару тощо).

2.

Завірена керівником або особою, яка його заміщує, копія декларації надається виробником кожному покупцеві (товароотримувачу, вантажоодержувачу) товару разом з первинними документами для проведення господарських операцій з відпуску товару і застосовується на всіх етапах реалізації товару.

При кожній подальшій реалізації

цього товару незалежно від обсягу партії кожний продавець у копії декларації, отриманій від виробника або попереднього продавця, зазначає лише найменування товароотримувача (вантажоодержувача) та реквізити первинного документа для проведення господарських операцій з відпуску товару. Зазначена копія завіряється продавцем і додається до первинного документа для проведення господарських операцій з відпуску товару.

3. Кожна партія товару ідентифікується датою виготовлення та номером, які зазначені в декларації.

Партія товару — це товари, які переміщуються на адресу одного одержувача (товароотримувача, вантажоодержувача) за одним перевізним документом (товарно-транспортною накладною, накладною на відпуск товару тощо).

Оптова ціна кожного окремого найменування (сорту, марки) товару підтверджується окремою декларацією відповідно до дати виготовлення товару.

4.

Декларація (копія декларації) зберігається суб’єктом господарювання протягом трьох років разом з первинним документом для проведення господарських операцій з відпуску товару та надається на вимогу органів державного контролю за цінами під час перевірки додержання державної дисципліни цін, а також за письмовими запитами цих органів.

5. Керівник суб’єкта господарювання (виробника, товароотримувача, вантажоодержувача) несе відповідальність за достовірність даних, зазначених у декларації, згідно із законодавством.

 

Перший заступник міністра економіки України С. Романюк

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі