Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Підприємці-спрощенці не повинні були доплачувати пенсійні внески до мінімального розміру

Редакція ПБО
Новини від 02.11.2009 р. № 890/2009

Підприємці-спрощенці не повинні були доплачувати пенсійні внески до мінімального розміру

 

Як повідомляється на сайті «Українська правда» (www.pravda.com.ua),

Київський апеляційний адмінсуд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду м. Києва, який задовольнив позови близько 2000 приватних підприємців до Кабінету Міністрів України щодо визнання нечинною з моменту прийняття урядову постанову «Про сплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування» від 14.04.2009 р. № 366.

Нагадаємо, що зазначеною

постановою з 1 травня 2009 року для фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок), установлено обов’язок сплачувати за себе страхові внески до Пенсійного фонду України у сумі, що становить не менш як один мінімальний розмір страхового внеску (з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку).

Указом Президента України

від 02.11.2009 р. № 890/2009 зазначену урядову постанову було зупинено. Оскільки на сьогодні рішення суду першої інстанції набрало законної сили, це означає, що підприємці на законних підставах не сплачували і не мають сплачувати надалі зазначені внески до Пенсійного фонду.

Водночас зауважимо, що 8 липня цього року Верховною Радою прийнято в цілому

Закон України «Про внесення змін до законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Цим Законом, зокрема, передбачено, що фізичні особи — суб’єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок), та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, на період дії законодавчих актів з питань особливого способу оподаткування сплачують страхові внески до Пенсійного фонду України.

У разі підписання Президентом зазначений Закон набуде чинності з дня офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі