Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Визначено нові правила функціонування ринку природного газу

Редакція ПБО
Новини від 08.07.2010 р. № 2467-VI

Визначено нові правила функціонування ринку природного газу

 

Законом України «Про засади функціонування ринку природного газу» від 08.07.2010 р. № 2467-VI

(далі — Закон № 2467) визначено правові, економічні та організаційні засади функціонування ринку природного газу.

Так,

державне регулювання діяльності суб’єктів ринку природного газу, в тому числі суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, які діють на суміжних ринках, здійснюється КМУ, Національною комісією регулювання електроенергетики України та центральними органами виконавчої влади в межах їх повноважень.

Законом № 2467

унесено зміни до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» від 01.06.2000 р. № 1775-III, згідно з якими положення цього Закону тепер не поширюються на такі види господарської діяльності, як постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим та нерегульованим тарифом; зберігання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ в обсягах, що перевищують рівень, установлений ліцензійними умовами; транспортування природного, нафтового газу та газу (метану) вугільних родовищ трубопроводами та їх розподіл.

Ліцензування зазначених видів діяльності відтепер регулюється

Законом № 2467.

Крім того, вкотре розширено перелік видів господарської діяльності, на які не розповсюджується дія

Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V. Так, відповідно до змін, унесених до ч. 2 ст. 2 цього Закону, його дія не поширюється також на відносини, що виникають під час державного нагляду (контролю) за дотриманням ліцензійних умов транспортування природного і нафтового газу трубопроводами та його розподілу, постачання природного газу, зберігання природного газу в обсягах, що перевищують рівень, який встановлюється ліцензійними умовами.

Закон № 2467

набере чинності з дня офіційного опублікування, за винятком окремих положень, щодо яких розд. VI «Прикінцеві та перехідні положення» передбачено інші строки набрання чинності.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі