Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Удосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла

Редакція ПБО
Новини від 29.06.2010 р. № 2367-VI

Удосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла

 

Законом України від 29.06.2010 р. № 2367-VІ

унесено зміни до низки законодавчих актів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла, а саме до Житлового кодексу Української РСР (далі — ЖКУ), Цивільного кодексу України та деяких законів України.

Так, зокрема, змінами до

Закону України «Про інвестиційну діяльність» від 18.09.91 р. № 1560-XII установлено, що інвестування та фінансування будівництва об’єктів житлового будівництва з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб, у тому числі в управління, може здійснюватися виключно через фонди фінансування будівництва, фонди операцій з нерухомістю, інститути спільного інвестування, а також шляхом випуску цільових облігацій, виконання зобов’язань за якими забезпечується одиницею такої нерухомості, відповідно до законодавства. Інші способи фінансування будівництва таких об’єктів визначаються виключно законами.

Змінами до

Закону України «Про страхування» від 07.03.96 р. № 85/96-ВР з переліку обов’язкових видів страхування виключено страхування будівельно-монтажних робіт забудовником та страхування майнових ризиків за договором про участь у фонді фінансування будівництва.

Змінами до

Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV установлено, що вартість житла, що переходить у власність від підприємства-орендодавця до фізичної особи — орендаря після повної сплати орендних платежів за договорами оренди житла з викупом, не включається до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу.

Зазнали змін положення цього

Закону щодо права платника податку на податковий кредит, згідно з якими до складу податкового кредиту дозволено, зокрема, включити:

частину суми процентів (комісій, винагороди) за іпотечним житловим кредитом, договором оренди житла з викупом або фінансового лізингу житла;

суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

Закон

України від 29.06.2010 р. № 2367-VІ набере чинності з дня офіційного опублікування, крім окремих змін до ЖКУ, які наберуть чинності з 1 січня 2012 року. Також деякі зміни до Закону України «Про планування і забудову територій» від 20.04.2000 р. № 1699-III з 1 січня 2012 року втратять чинність.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі