Абсолютно нові можливості. Електронна версія: інновації та стабільність

Редакція ПБО
Стаття

Електронна версія: інновації та стабільність

 

Минуло вже півтора роки, як передплатники по всій Україні активно користуються можливостями та перевагами електронної версії газети «Податки та бухгалтерський облік». І якщо на початковій стадії новий продукт можна було порівняти з маленькою дитиною — траплялося, вона «хворіла», її потрібно було ретельно доглядати, то з часом «ЕлПБО» «дорослішає» та відкриває нові можливості, новий рівень надійності та зручностей для користувача.

Саме цим інноваціям присвячено цю статтю.

Сергій МАЛИЦЬКИЙ, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Бережіть обране

Насамперед звернемо увагу на зміни в розділі «Избранное». У ньому додано дві кнопки — «Сохранить как» і «Загрузить из» (рис. 1). Що ж у цьому хорошого, обуряться деякі, адже кнопок було тільки три, а тепер стало аж п’ять

?

 

img 1

 

А тепер уявіть, що користувач «ЕлПБО» зберігає в «Избранном», наприклад, 40 статей, і ось настає той день, коли не дуже надійна, зате всім відома операційна система Windows відмовляється стабільно працювати і вимагає переустановлення. А слідом за нею, звичайно, доведеться повторно встановити і програму «ЕлПБО». У такий момент (до виходу останньої версії програми) користувач зазвичай хапався за голову і з криками «А як же моє «Обране»? Усе пропало!» несамовито телефонував до служби технічної підтримки програми, де міг отримати лише моральну підтримку та співчуття, адже зазначеної вище можливості зберігати «Избранное» тоді ще не було. А після переустановлення програми «ЕлПБО» користувачу, який ледь отямився від втрати і зібрався із силами, нічого не залишалося, як уручну повернути до «Избранного» всі свої улюблені статті. Звісно, приємного в цьому було мало.

Тепер розробник програми врахував побажання клієнтів. Відтепер кожен зберігач «Избранного» може сміливо «нарощувати» вміст цієї колись примхливої папки, не побоюючись за необхідність «ручного» відновлення, адже тепер зберігати та відновлювати дуже просто. Щоб зберегти вибраний файл, необхідно зайти до розділу «Избранное» та натиснути на кнопку «Сохранить как», після чого створити на локальному диску спеціальну папку, в якій файл зберігатиметься, та натиснути на кнопку «Сохранить» (рис. 2).

 

img 2

 

Важливо! Папку для зберігання вибраного рекомендується створювати на будь-якому локальному диску,

крім диска С:\, оскільки при переустановленні ОС Windows цей диск часто форматують, ущент знищуючи весь вміст.

Відновлюється «Избранное» досить просто — необхідно натиснути на кнопку «Загрузить из…» і, вибравши бажаний файл «Избранного», натиснути на кнопку «Открыть» (рис. 3).

 

img 3

 

Важливо! Після переустановлення програми спочатку завантажте з файлу «Избранное», а тільки потім додайте туди нові матеріали. В іншому випадку при завантаженні старого «Избранного» нові матеріали буде втрачено.

 

Період передплати

Ще одна зміна стосується розділу «Обновления», в якому з’явилося нове меню «Период подписки» (рис. 4).

 

img 4

 

Це меню насамперед призначене для контролю

передплатником свого періоду передплати на те чи інше наше електронне видання. Передплатник може самостійно встановити дату початку і закінчення періоду передплати для кожного видання.

Якщо дату закінчення періоду передплати встановлено, наприклад, на «31.03.2010», то програма не дасть можливості оновитися, допоки дату не буде пролонговано

передплатником.

Отже, розглянемо приклад зміни дати закінчення передплатного періоду. Для зміни дати необхідно у списку видань натиснути мишкою на потрібне видання, потім у полі «по:» у правій верхній частині екрана у вкладці «

Редактировать» вибрати потрібну дату (наприклад «31.12.2010») і натиснути кнопку «Сохранить», що з’явиться в лівій нижній частині екрана після зміни дати (рис. 5).

 

img 5

 

Важливо! Якщо надворі травень, а у вашій програмі оновлення закінчуються березнем і при спробі оновлення видається повідомлення «Нет файлов для обновления», перевірте дати в меню «период подписки» та змініть дату закінчення періоду передплати, якщо вона не відповідає вашій даті закінчення передплати.

 

Нефатальна помилка

Незважаючи на те що наші передплатники з нетерпінням очікують нових випусків «ЕлПБО», у них не завжди вистачає часу, щоб стежити ще й за оновленням версії самої програми, а це не менш важливо, ніж бути в курсі останніх бухгалтерських новин.

Саме тим, що в користувача встановлено застарілу версію «ЕлПБО», спричинена поява такого повідомлення (рис. 6).

 

img 6

 

«Лікується» ця проблема виключно переустановленням останньої версії програми, яку завжди можна скачати на нашому сайті nibu.factor.ua у розділі «ЕлПБО». На цей розділ є пряме посилання із самої програми в розділі «Сайт НиБУ» (рис. 7).

 

img 7

 

Нюанси пошуку

Система пошуку в базі програми «ЕлПБО» досить є простою та зручною, однак залишилися ще такі нюанси, про які необхідно знати користувачам, які цінують свій час.

Розглянемо, як створюється пошуковий запит з умовою при заповненні пошукових полів «

Слова в наименовании» і «Слова по тексту» для формулювання необхідних вам критеріїв пошуку в базах «Издания», «Под рукой» чи «Бланки».

Щоб здійснити пошук за умовою

«И», необхідно набрати слова через кому «,» . Наприклад, «налог,добавленную,стоимость» — має показати записи, де наявні всі ці слова (рис. 8). При цьому слова зовсім не обов’язково повинні зустрічатися в тексті підряд. Їх може бути розкидано по тексту як завгодно, головне, щоб вони там були. І тоді таку статтю буде знайдено.

 

img 8

 

Для пошуку за умовою

«ИЛИ» необхідно набрати слова через знак «;» — крапка з комою. Наприклад: «деньги;доллары;валюта» — комп’ютер має показати записи, де наявне будь-яке з цих слів (рис. 9).

 

img 9

 

Можливе застосування комбінації умов

«И» та «ИЛИ». Наприклад, «налог,стоимость;деньги» (рис. 10). За таким критерієм програма шукатиме у своїй базі матеріали, що містять одночасно обидва слова — «налог» і «стоимость», або матеріали, що містять лише слово «деньги». Тож і ті й інші будуть наявні в результатах пошуку.

 

img 10

 

Крім того, можна здійснювати пошук за частиною слова. Наприклад: «деньг,доллар,валют» — комп’ютер має показати записи, де ці слова наявні спільно та з будь-якими закінченнями.

 

Завжди доступно

Разом зі змінами в «ЕлПБО» змінилася також і структура розділу «ЕлПБО» на нашому сайті. Зокрема, на головній сторінці розділу «ЕлПБО» тепер наявні дві великі кнопки — «Версия для подписчиков» і «Скачать демо-версию».

Скачати і ту, й іншу версію може будь-який бажаючий, однак якщо демо-версія без реєстрації надає невеликий обсяг інформації для ознайомлення з можливостями програми, то версія для передплатників усі свої можливості відкриває тільки після реєстрації, а реєструється передплатник виключно

на підставі надходження оплати за передплату на «ЕлПБО». Таким чином, передплатникам не варто турбуватися, що хтось може користуватися програмою «ЕлПБО» «задарма».

 

img 11

 

У цій статті описано всі зміни в роботі з «ЕлПБО», що відбулися з програмою на цьому етапі її еволюції. Редакція «ЕлПБО» й надалі триматиме вас у курсі поліпшень та вдосконалень програми, що відбуваються. Якщо у вас виникнуть нові запитання, ставте їх на форумі http://www.nibu.factor.ua/forum/ у розділі «Електронна версія газети «Податки та бухгалтерський облік» або надсилайте їх на електронну адресу техпідтримки factorinfo@factor.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі