Теми статей
Обрати теми

Аудиторський висновок про достовірність ліквідаційного балансу надається в установлених законом випадках

Редакція ПБО
Лист від 29.05.2008 р. № 4518

Аудиторський висновок про достовірність ліквідаційного балансу надається в установлених законом випадках

Лист Державного Комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 29.05.2008 р. № 4518

 

На <…> звернення щодо надання державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи висновку аудитора щодо достовірності та повноти ліквідаційного балансу повідомляємо таке.

Відповідно до частини п’ятої статті 60 Господарського кодексу України (далі — ГКУ) ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб’єкта господарювання, що ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та надає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію. Достовірність та повноту ліквідаційного балансу має бути перевірено в установленому законодавством порядку.

Статтею 20 Закону України «Про господарські товариства», яка визначає порядок проведення ліквідаційних заходів, також установлено, що достовірність та повноту ліквідаційного балансу має бути підтверджено аудитором (аудиторською фірмою), за винятком товариств з річним господарським оборотом менше двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів.

Разом із цим частиною першою статті 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» визначається перелік документів, які обов’язково подаються державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації.

Частиною другої цієї статті також визначається, що

у випадках, установлених законом, крім документів, передбачених частиною першою цієї статті, додатково подається висновок аудитора щодо достовірності та повноти ліквідаційного балансу.

 

Голова К. Ващенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі