Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Посилено вимоги щодо безпечності та якості молочних продуктів

Редакція ПБО
Новини від 15.04.2010 р. № 2132-VI

Посилено вимоги щодо безпечності та якості молочних продуктів

 

Законом України від 15.04.2010 р. № 2132-VІ

внесено зміни до Закону України «Про молоко та молочні продукти» від 24.06.2004 р. № 1870-IV щодо безпечності та якості молочних продуктів.

Зазначеним

Законом, зокрема, забороняється відокремлення процесу пакування молочних продуктів від технологічного циклу виробництва продукції (крім пакування масла, сиру, сухих молочних продуктів атестованими структурними підрозділами одного переробного підприємства або атестованими переробними підприємствами, що входять до складу одного об’єднання).

Крім того,

у виробництві традиційних молочних продуктів забороняється використовувати жири та білки немолочного походження, а також будь-які стабілізатори і консерванти.

Виробництво молока, молочної сировини та молочних продуктів

, у тому числі продуктів для дитячого харчування, здійснюється за наявності експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з їх виробництва, що видається відповідним головним державним інспектором ветеринарної медицини, а виробництво молочних продуктів для спеціального дієтичного споживання (використання) — за наявності експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з їх виробництва, що видається відповідним головним державним санітарним лікарем.

Закон набере чинності з 8 червня 2010 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі