Теми статей
Обрати теми

Встановлення коригуючих коефіцієнтів (надбавок) в умовах плюсової температури є необгрунтованим

Редакція ПБО
Лист від 10.11.2009 р. № 5391-01/07/19-09

Встановлення коригуючих коефіцієнтів (надбавок) в умовах плюсової температури є необгрунтованим

Лист Міністерства транспорту та зв’язку України від 10.11.2009 р. № 5391-01/07/19-09

(витяг)

 

<…> Експлуатаційні норми витрачання палива розраховують на підприємствах на підставі затвердженої (згідно встановленого Мінтрансзв’язку у нормативному документі «Норми витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті», далі — «НД», порядку) базової норми та системи коригуючих коефіцієнтів, що враховують певні специфічні умови експлуатації. Слід зазначити, що при цьому право встановлення конкретних величин коригуючих коефіцієнтів (надбавок) у регламентованих «НД» межах і терміну їх дії надається безпосередньо керівникам підприємств.

<…>

Щодо застосування надбавки за роботу в

зимових умовах у залежності від фактичної температури повітря, слід зазначити наступне. Надбавку запроваджують на підприємстві згідно з порядком, визначеним приміткою 1 до п.п. 3.1.1 «НД». Таким чином, може бути застосоване або фіксоване значення надбавки з першого дня встановлення мінусової температури у відповідному діапазоні, або надбавка за рішенням керівництва підприємства може переглядатися щодня залежно від фактичних потреб.

Природно, що при суттєвому підвищенні температури у порівнянні з температурою на день впровадження на підприємстві надбавки за роботу в зимових умовах відпадає сама необхідність у застосуванні коефіцієнта за п.п. 3.1.1, принаймні на рівні раніше встановленого значення. У випадку частої зміни температури й особливо у разі її частих коливань біля нуля із постійним підвищенням до плюсової позначки є доцільним або взагалі не використовувати надбавку за роботу в зимових умовах, або переглядати надбавку кожен день залежно від температури повітря та збільшення потреби у паливі.

Вважаємо необґрунтованим встановлення коефіцієнта за п.п. 3.1.1 в умовах плюсової температури.

<…>

 

Заступник міністра — голова Державтотрансадміністрації П. Кравчук

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі