Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Подовжено дію деяких пільг у будівельній галузі

Редакція ПБО
Новини від 09.09.2010 р. № 2504-VI

Подовжено дію деяких пільг у будівельній галузі

 

Законом України від 09.09.2010 р. № 2504-VІ

унесено зміни до Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» від 25.12.2008 р. № 800-VI (далі — Закон № 800), якими зокрема подовжено до 1 січня 2013 року дію пільгового кредитування кредитно-фінансовими установами суб’єктів господарської діяльності, що здійснюють будівництво (забудовників), для будівництва житла та інших об’єктів будівництва під заставу цінних паперів, майнових прав та інших активів.

При цьому змінами встановлено, що

різниця, яка виникає між ставкою за зазначеними пільговими кредитами та поточною ринковою ставкою, компенсується за рахунок державного бюджету і не може більш як на два відсотки перевищувати рівень облікової ставки НБУ.

Крім того, змінами передбачено фінансування Державною іпотечною установою операцій комерційних банків у частині надання громадянам іпотечних кредитів на завершення будівництва житла за рахунок поповнення у 2011 році їх статутного капіталу.

Джерелами поповнення статутного капіталу можуть бути, зокрема, облігації внутрішньої державної позики, які передаються Мінфіном до статутного капіталу Державної іпотечної установи і можуть викуповуватися комерційними банками та іншими суб’єктами господарювання за номінальною вартістю з дохідністю в розмірі облікової ставки на строк їх обігу.

Також подовжено дію положення

Закону № 800 (але не більше ніж на 12 місяців із дня набрання чинності Законом № 2504), відповідно до якого можливе розірвання фізичними та юридичними особами договорів, результатом яких є передача забудовниками завершеного об’єкта (частини об’єкта) житлового будівництва.

Крім того,

зупинено до 1 січня 2013 року дію норми Закону України «Про планування і забудову територій» від 20.04.2000 р. № 1699-III щодо встановлення граничного строку сплати пайового внеску замовника у створенні й розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту (не більше 1 місяця після прийняття об’єкта містобудування в експлуатацію).

Закон від 09.09.2010 р. № 2504-VІ набув чинності з 1 жовтня 2010 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі