Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. З 1 жовтня змінився порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно

Редакція ПБО
Новини від 11.02.2010 р. № 1878-VI

З 1 жовтня змінився порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно

 

Як відомо,

Законом України від 11.02.2010 р. № 1878-VІ викладено у новій редакції Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» від 01.07.2004 р. № 1952-IV, а також унесено зміни до інших законодавчих актів України.

При цьому

пунктом 3 розділу II Прикінцевих та перехідних положень цього Закону встановлено, що державна реєстрація прав на нерухоме майно в порядку, визначеному Законом № 1878-VІ, здійснюється з 1 січня 2012 року. До зазначеної дати державна реєстрація права власності та права користування (найму, оренди) на об’єкти нерухомого майна тощо проводиться реєстраторами бюро технічної інвентаризації у Реєстрі прав власності на нерухоме майно (далі — Реєстр).

У зв’язку з цим до

наказу Міністерства юстиції України «Про затвердження Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно» від 07.02.2002 р. № 7/5 (далі — Тимчасове положення № 7/5) унесено зміни, що набрали чинності з 1 жовтня 2010 року.

Держінформ’юст повідомляє, що ним як адміністратором

Реєстру забезпечено технічну реалізацію нових норм Тимчасового положення № 7/5.

Так, у

Реєстрі забезпечено можливість державної реєстрації виникнення, переходу або припинення не тільки права власності на нерухоме майно, але й права користування (сервітуту) на об’єкти нерухомого майна, розташовані на земельних ділянках, права користування (найму, оренди) будівлею або іншими капітальними спорудами, їх окремими частинами, довірчого управління нерухомим майном.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі