Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Запроваджується обов’язкове маркування РЕЗ та ВП обліковими марками

Редакція ПБО
Новини від 02.09.2010 р. № 391

Запроваджується обов’язкове маркування РЕЗ та ВП обліковими марками

 

Рішенням Національної комісії з питань регулювання зв’язку України

(далі — НКРЗ) від 02.09.2010 р. № 391 унесено зміни до Положення про надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, затвердженого рішенням НКРЗ від 05.02.2009 р. № 1338, якими встановлено, що радіоелектронні засоби (далі — РЕЗ) та випромінювальні пристрої (далі — ВП), що ввозяться з-за кордону з метою їх подальшої реалізації, підлягають обов’язковому маркуванню обліковими марками*.

*

Облікова марка — контрольна етикетка одноразового використання з нанесеними даними контрольно-облікової інформації у вигляді двомірного штрихового коду, який дозволяє в автоматизованому режимі ідентифікувати промарковану одиницю РЕЗ або ВП при здійсненні контролю за їх обігом в Україні.

При цьому зазначено, що

не підлягають обов’язковому маркуванню обліковими марками РЕЗ і ВП, що: тимчасово ввозяться на митну територію України, у тому числі й з рекламною та/або демонстраційною метою; увозяться на митну територію України з метою випробувань та/або сертифікації; транзитом переміщуються через територію України; входять до Переліку радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, для ввезення яких, у тому числі переміщення у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, не потрібні дозволи, затвердженого рішенням НКРЗ від 04.02.2010 р. № 51.

Облікові марки надаються без додаткової оплати

і лише на ті РЕЗ та ВП, що ввозяться для подальшої реалізації, крім терміналів, що ввозяться в режимі авторизованих поставок. Заявникам, які ввозять термінали в режимі авторизованих поставок, облікові марки видаються за окрему плату.

Також

рішенням НКРЗ від 02.09.2010 р. № 392 внесено зміни до Порядку реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, згідно з якими реалізація на території України, у тому числі й через мережу комісійної торгівлі та інтернет-магазини, РЕЗ та ВП, увезених із-за кордону або виготовлених на території України, не маркованих обліковими марками, забороняється.

Рішення від 02.09.2010 р. № 391 та № 392

набули чинності з 2 вересня 2010 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі