Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Чек РРО не містить усіх реквізитів: чи затверджувати звіт?

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Чек РРО не містить усіх реквізитів: чи затверджувати звіт?

 

Працівник підшив до авансового звіту чек РРО, що не відповідає всім установленим вимогам. Чи є це підставою для незатвердження авансового звіту?

(м. Донецьк)

 

Вимоги до розрахункових документів, зокрема перелік їх обов’язкових реквізитів, установлено

Положенням про форму та зміст розрахункових документів, затвердженим наказом ДПАУ від 01.12.2000 р. № 614. У разі відсутності хоча б одного з обов’язкових реквізитів документ не може вважатися розрахунковим (п. 2.1 Положення № 614), а отже, не може бути підтвердженням факту продажу товару. Це, у свою чергу, спричинює неможливість віднесення до валових витрат зазначеної в такому чеку РРО суми коштів, витрачених на придбання товару.

Оскільки чек РРО, в якому відсутні необхідні реквізити, не може розцінюватися як документ, що належним чином підтверджує факт вчинення цивільно-правової операції з придбання товару, Звіт у цій частині не підлягає затвердженню. Якщо зазначену в чеку суму не буде повернено працівником своєчасно, то до нього застосовується передбачений

Законом № 889 штраф.

 

Олена Уварова, юрист

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі