Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, суттєво скорочено

Редакція ПБО
Новини від 22.09.2010 р. № 425, 426

Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, суттєво скорочено

 

Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт) від 22.09.2010 р. № 426

унесено зміни до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, затвердженого наказом Держспоживстандарту від 01.02.2005 р. № 28, якими із зазначеного Переліку виключено наступні продукти харчування: сири сичужні тверді, напівтверді (самопресувальні); масло вершкове, спреди та суміші жирові; маргарини; олії рослинні харчові розфасовані в споживчу тару місткістю не більше ніж 10 кг та герметично закупорені; цукерки шоколадні та цукерки глазуровані шоколадною глазур’ю з терміном зберігання не менше ніж 30 діб; консерви, соки та напої рослинні; ковбаси напівкопчені варено-копчені та сирокопчені і сиров’ялені; продукти із свинини, яловичини та м’яса інших тварин, сиров’ялені, сирокопчені з терміном зберігання не менше 30 діб; чай; кава натуральна тощо.

Наказ

від 22.09.2010 р. № 426 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Також зауважимо, що

наказом Держспоживстандарту від 22.09.2010 р. № 425 із зазначеного Переліку виключено низку позицій із розділу «Електропобутове та аналогічне обладнання і комплектувальні вироби», зокрема, іграшки електричні, печі, плити для приготування їжі; тостери, грилі, ростери; кухонні машини (універсальні комбайни, процесори тощо); пральні машини, праски тощо.

Наказ від 22.09.2010 р. № 425 набере чинності з 1 січня 2011 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі