Теми статей
Обрати теми

Документи для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями

Редакція ПБО
Лист від 24.03.2010 р. № 2870/6/32-0415

Документи для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями

Лист Державної податкової адміністрації України від 24.03.2010 р. № 2870/6/32-0415

 

Державна податкова адміністрація України розглянула лист <…> про надання роз'яснення з питання ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами та повідомляє.

Порядок та механізм ліцензування виробництва і обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів визначений Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», із змінами і доповненнями (далі — Закон № 481), та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідно до статті 15 Закону № 481 роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Ліцензія видається за заявою суб'єкта господарювання, до якої додається копія свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта господарювання, засвідчена нотаріально або органом, який видав оригінал документа. Для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями додається довідка податкової служби про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.

Вимагати представлення інших документів, крім зазначених у цьому Законі, забороняється.

На виконання вимог Закону України від 25 березня 2005 року № 2505-IV «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2005 рік» та з метою забезпечення належного виконання вимог статті 15 Закону № 481

наказом ДААК ДПА України від 06.04.2005 № 123 «Про організацію роботи регіональних управлінь ДААК ДПА України щодо видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами» (зі змінами, внесеними наказом Департаменту САТ ДПА України від 20.11.2009 № 471) затверджено зразок заяви про видачу ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Встановлений зразок заяви використовується у роботі регіональних управлінь Департаменту САТ ДПА України в АР Крим, областях, мм. Києві та Севастополі.

 

Перший заступник голови О. Буханевич

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі