Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Заповнення розрахунку сплати єдиного податку

Редакція ПБО
Стаття

Заповнення розрахунку сплати єдиного податку

 

Чи змінився порядок заповнення Розрахунку сплати єдиного податку суб'єктом малого підприємництва — юридичною особою у зв’язку з набранням чинності Податковим кодексом України?

 

Згідно з п.п. 3 п. 1 підрозд. 8 розд. ХХ Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI єдиний податок сплачується на рахунок відповідного бюджету

в розмірі частини єдиного податку, що підлягає перерахуванню до цих бюджетів відповідно до норм Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» від 03.07.98 р. № 727/98 (далі — Указ № 727). При цьому розподіл коштів єдиного податку на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та/або до Пенсійного фонду України Державним казначейством України не здійснюється.

Таким чином, за звітні періоди 2011 року

суми єдиного податку сплачуються платниками до місцевих бюджетів у розмірі 43 % від повної суми єдиного податку, визначеної відповідно до положень ст. 3 Указу № 727.

Що стосується

заповнення Розрахунку сплати єдиного податку суб'єктом малого підприємництва — юридичною особою, форма якого затверджена наказом ДПАУ від 28.02.2003 р. № 98 (у редакції наказу ДПАУ від 20.04.2005 р. № 145), то в ньому повинна бути відображена повна сума , визначена відповідно до Указу № 727 у чинній формі Розрахунку, — тобто сума єдиного податку у розмірі 6 або 10 відсотків від суми виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг). Проте сплата єдиного податку за таким Розрахунком здійснюється платником відповідно до зазначених вище положень п.п. 3 п. 1 підрозд. 8 розд. ХХ Податкового кодексу України (тобто в розмірі 43 % від повної суми єдиного податку, зазначеної в такому Розрахунку).

 

Наталія ХОЦЯНІВСЬКА,
 директор департаменту податку на прибуток
 та інших податків і зборів (обов'язкових платежів) ДПА України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі