Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Нарахування ЄСВ на зарплату у формі № 1ДФ не відображаються

Редакція ПБО
Стаття

Нарахування ЄСВ на зарплату у формі № 1ДФ не відображаються

 

Чи відображаються у формі № 1ДФ нарахування єдиного внеску на соцстрахування на заробітну плату, лікарняні, винагороди за цивільно-правовими договорами?

 

У Довіднику ознак доходів, наведеному в додатку до

Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженому наказом від 24.12.10 р. № 1020, передбачено код «133» для відображення сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) платника податків, що вносяться за рахунок його роботодавця в розмірах, визначених законом.

Однак на сьогодні цей код

не використовується: допоки не набере чинності закон про перерахування частини страхових внесків до Накопичувального фонду, суми ЄСВ є неперсоніфікованими виплатами (аналогічні роз’яснення з приводу відображення у старій формі № 1ДФ внесків до соціальних фондів у частині нарахувань надавала ДПАУ в листі від 09.06.05 р. № 5264/6/17-2116).

Зверніть увагу: з ознакою доходу «133» не потрібно відображати і ЄСВ у частині утримань із заробітної плати та виплат за цивільно-правовими договорами, оскільки внесок у цій частині сплачується за рахунок доходів фізичної особи (які вже й так відображено у формі № 1ДФ за відповідним кодом).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі