Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено інструкцію про безготівкові розрахунки

Редакція ПБО
Новини від 18.05.2011 р. № 154

Змінено інструкцію про безготівкові розрахунки

 

Правління НБУ постановою від 18.05.2011 р. № 154

внесло зміни, зокрема, до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління НБУ від 21.01.2004 р. № 22.

Окремі зміни стосуються використання реєстраційного номера облікової картки платника податків (серії та номера паспорта для клієнтів, які відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку в паспорті) замість ідентифікаційного номера з ДРФО.

Визначено, що банк не перевіряє правильність нарахування, обчислення і строків сплати

єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ). Відповідальність за порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати ЄСВ несе платник.

Уточнено, що банк приймає розрахункові документи на виплату доходу, що має обкладатися податком на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО), лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування до бюджету утриманого ПДФО із суми доходу або документального підтвердження його сплати раніше. Документальним підтвердженням сплати цього податку із суми заробітної плати є примірник платіжного доручення (документа на переказ) про його перерахування.

Також підкреслено, що

банк не перевіряє правильність і своєчасність сплати платником ПДФО до бюджету.

Постанова від 18.05.2011 р. № 154

набере чинності з дня її офіційного опублікування, крім пунктів 6 та 7 цієї постанови, що наберуть чинності через 45 днів після офіційного опублікування. У цих пунктах підлеглим наказано внести зміни до програмного забезпечення системи електронних платежів і систем автоматизації банку, що стосуються зазначення та перевірки в електронному розрахунковому документі інформації про серію та номер паспорта клієнтів, які відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку в паспорті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі