Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Як отримати дитячий новорічний подарунок за рахунок коштів Фонду соцстраху з ТВП

Редакція ПБО
Новини від 06.12.2011 р. № 3679-07

Як отримати дитячий новорічний подарунок за рахунок коштів Фонду соцстраху з ТВП

 

Виконавча дирекція київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) листом від 06.12.2011 р. № 3679-07 нагадала про порядок отримання дитячих новорічних подарунків за рахунок коштів Фонду.

Перш за все у листі зауважено, що відповідно до Порядку придбання та забезпечення дитячими новорічними подарунками дітей застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду, затвердженого постановою правління Фонду від 25.10.2007 р. № 48, застрахована особа (батько, мати, усиновлювач, опікун/піклувальник) має право отримати лише один новорічний подарунок за рахунок коштів Фонду на дитину, якій станом на 1 січня наступного календарного року не виповнилося 14 років.

Новорічний подарунок, придбаний самостійно страхувальником або застрахованою особою, за рахунок коштів Фонду не оплачується.

Видача подарунків страхувальникам здійснюється Виконавчою дирекцією відділення Фонду за накладною та на підставі довіреності, виписаної підприємством на ім'я довіреної особи.

Видача подарунків застрахованим особам — найманим працівникам здійснюється безпосередньо страхувальником за їх основним місцем роботи, із застосуванням відомості на видачу новорічних подарунків. У цій відомості мають зазначатися прізвища, ініціали застрахованих осіб та їх дітей, число, місяць та рік народження дітей.

Також у листі роз’яснено, як отримати подарунок за рахунок коштів Фонду фізичний особі — суб'єкту підприємницької діяльності, яка є платником єдиного податку, та фізичній особі, застрахованій на добровільних засадах. Таким фізичним особам новорічний подарунок видається за місцем обліку згідно з наказом директора районної, міжрайонної, міської виконавчої дирекції відділення Фонду на підставі особистої заяви та копії свідоцтва про народження дитини. Новорічний подарунок видається за накладною при пред'явленні документа, який засвідчує особу. Як правило, таким документом є паспорт.

Зауважимо, що порівняно з минулим роком цього року процес видачі новорічних подарунків за рахунок коштів Фонду почався пізніше. Водночас радує те, що діти все ж таки отримають новорічні подарунки від Фонду.

Нагадаємо, що порядку отримання та оподаткування дитячих подарунків за рахунок коштів Фонду було присвячено статтю «Оподаткування дитячих новорічних подарунків» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 98. )

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі