Теми статей
Обрати теми

Щодо права на отримання додаткової соціальної відпустки працівниками, які мають дітей

Редакція ПБО
Лист від 20.10.2011 р. № 307/13/133-11

Щодо права на отримання додаткової соціальної відпустки працівниками, які мають дітей

Лист Міністерства соціальної політики України від 20.10.2011 р. № 307/13/133-11

 

У Департаменті заробітної плати та умов праці розглянуто звернення та повідомляється.

Відповідно до статті 19 Закону України «Про відпустки» жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (стаття 73 Кодексу законів про працю України).

За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

Статтею 24 Закону «Про відпустки» передбачено, що у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.

Оскільки додаткова відпустка працівникам, які мають дітей, є соціальною відпусткою і не належить до виду щорічних відпусток, то вона надається повною тривалістю у будь-який час протягом календарного року, незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини — до чи після.

Отже, враховуючи вищезазначене, у наведеному у листі випадку при звільненні за попереднім місцем роботи <…> мала бути виплачена грошова компенсація за всі невикористані дні додаткової соціальної відпустки.

Що стосується права на додаткову відпустку працівникам, які мають дітей у період перебування працівника у відпустках у зв'язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (на підставі медичного висновку — до 6 років), то, як випливає із норми статті 19 Закону України «Про відпустки», для отримання такої відпустки жінці недостатньо мати двох дітей віком до 15 років чи бути одинокою матір'ю і т. д., вона ще повинна працювати (виконувати свої трудові обов'язки).

Оскільки відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (на підставі медичного висновку — до 6 років) та додаткова відпустка працівникам, які мають дітей (стаття 19 Закону України «Про відпустки»), належать до виду соціальних відпусток, встановлених статтею 4 Закону України «Про відпустки», то жінка, перебуваючи у соціальних відпустках у зв'язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, не має права на соціальну додаткову відпустку, передбачену статтею 19 Закону України «Про відпустки».

Право на отримання вищезазначеної відпустки у працівниці настає після фактичного її виходу на роботу .

 

Директор Департаменту О. Товстенко



коментар редакції

Право на додаткову відпустку на дітей мають тільки працюючі особи

Лист, що коментується, присвячено окремим питанням надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.

Нагадаємо: відповідно до ч. 1 ст. 1821 Кодексу законів про працю від 10.12.71 р. (далі — КЗпП) та ч. 1 ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) право на таку відпустку мають:

— жінка, яка має двох або більше дітей віком до 15 років;

— жінка, яка має дитину-інваліда ;

— жінка, яка всиновила дитину;

одинока мати;

батько, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі);

— особа, яка взяла дитину під опіку;

— один із прийомних батьків.

Крім того, право на додаткову відпустку на дітей мають особи, визначені в установленому порядку як піклувальники . У ст. 1821 КЗпП та ч. 1 ст. 19 Закону про відпустки цю категорію працівників не зазначено, проте згідно зі ст. 1861 КЗпП гарантії, передбачені ст. 1821 КЗпП, поширюються також на піклувальників.

Тривалість додаткової відпустки на дітей становить 10 календарних днів, а за наявності декількох підстав — 17 календарних днів без урахування святкових та неробочих днів, установлених ст. 73 КЗпП.

Мінсоцполітики звертає увагу на те, що реалізувати своє право на додаткову відпустку на дітей зазначені вище особи зможуть тільки в разі, якщо вони на момент надання відпустки працюють (безпосередньо виконують свої трудові обов'язки). Тобто факту перебування особи в трудових відносинах з підприємством та наявності перелічених вище підстав недостатньо. У зв'язку з цим жінка не зможе скористатися правом на додаткову відпустку на дітей у період перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, а також у відпустці для догляду за дитиною (за винятком випадку, коли, перебуваючи в такій відпустці, жінка працює на умовах неповного робочого часу). Надати жінці додаткову відпустку на дітей можна після виходу на роботу.

Слід мати на увазі, що додаткова відпустка на дітей повної тривалості може бути надана в будь-який час протягом календарного року незалежно від відпрацьованого часу та дати народження дитини. Якщо працівник, який має право на соціальну відпустку, з будь-яких причин не скористався цим правом у році досягнення дитиною певного віку або ж за декілька попередніх років, він може використати цю відпустку пізніше. Строку давності, після якого втрачається право на додаткову відпустку на дітей, чинним законодавством не передбачено (див. лист Мінпраці від 19.02.2010 р. № 48/13/116-10 // «Податки та бухгалтерський облік», 2010, № 29).

У разі звільнення працівника за всі невикористані дні додаткової відпустки йому має бути виплачено компенсацію, розмір якої розраховується відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.

Звертаємо увагу: у разі звільнення працівника у зв'язку з переведенням на інше підприємство компенсацію за невикористані дні додаткової відпустки на дітей має бути виплачено на руки працівнику, оскільки можливості перерахування компенсації на рахунок підприємства, куди переводиться працівник, Законом про відпустки не передбачено.

Докладно про порядок надання додаткової відпустки на дітей читайте у статті «Надаємо додаткову відпустку працівникам, які мають дітей» // «Податки та бухгалтерський облік», 2010, № 29.

 

Катерина Скрипкіна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі