Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Кабмін затвердив модельний статут ТОВ

Редакція ПБО
Новини від 16.11.2011 р. № 1182

Кабмін затвердив модельний статут ТОВ

 

Як відомо, з 28.08.2011 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту» від 21.04.2011 р. № 3262-VI, який передбачає можливість реєстрації суб’єкта господарювання на підставі модельного статуту, затвердженого КМУ (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 43).

Модельний статут є типовим установчим документом, який використовується для створення та діяльності юридичних осіб відповідних організаційно-правових форм господарювання і містить установлені законом правила, що регулюють правовий статус, права, обов’язки та відносини, пов’язані зі створенням, управлінням і провадженням господарської діяльності відповідних юридичних осіб.

Постановою КМУ від 16.11.2011 р. № 1182 затверджено Модельний статут товариства з обмеженою відповідальністю.

Якщо господарське товариство створюється і діє на основі модельного статуту, в рішенні про його створення, яке підписується усіма засновниками, зазначаються відомості про вид товариства, його найменування, місцезнаходження, предмет і цілі діяльності, склад засновників та учасників, розмір статутного (складеного) капіталу, розмір часток кожного з учасників, порядок внесення ними вкладів, а також інформація про провадження діяльності на основі модельного статуту.

Постанова від 16.11.2011 р. № 1182 набрала чинності з 23 листопада 2011 року. Текст цього документа з докладним редакційним коментарем буде опубліковано в одному з найближчих номерів газети «Податки та бухгалтерський облік».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі