Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Визначено порядок інформування роботодавців про наявність порушень застосування ПСП їх працівниками

Редакція ПБО
Новини від 24.12.2010 р. № 1023

Визначено порядок інформування роботодавців про наявність порушень застосування ПСП їх працівниками

 

Згідно з

п.п. 169.2.4 Податкового кодексу України, якщо платник податку на доходи фізичних осіб порушує порядок вибору місця отримання (застосування) податкової соціальної пільги (далі — ПСП), унаслідок чого ПСП застосовується також під час отримання інших доходів протягом будь-якого звітного податкового місяця або за кількома місцями отримання доходів, такий платник податку втрачає право на отримання ПСП за всіма місцями отримання доходу починаючи з місяця, в якому мало місце таке порушення, та закінчуючи місяцем, в якому право на застосування ПСП відновлюється.

З метою забезпечення практичного застосування зазначеного положення

наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1023 затверджено:

Порядок інформування роботодавців платника податку про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги, позбавлення платника податку або про відновлення його права на податкову соціальну пільгу (далі — Порядок);

— форму

Повідомлення про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги, позбавлення платника податку або про відновлення його права на податкову соціальну пільгу.

Порядок

визначає процедуру інформування органами ДПС роботодавців платника податку про наявність порушень працівниками порядку вибору місця отримання (застосування) ПСП, виявленого на підставі даних податкової звітності чи документальних перевірок, а також порядок інформування роботодавця про позбавлення платника податку або про відновлення його права на ПСП.

Наказ від 24.12.2010 р. № 1023 набув чинності з 31 січня 2011 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі