Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Вплив офшорного статусу постачальника на податковий кредит

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Вплив офшорного статусу постачальника на податковий кредит

 

Наше підприємство придбаває послуги зі спорудження об’єкта нерухомості. Послуги поставляє нерезидент з офшорним статусом. Чи маємо ми право включити до податкового кредиту всю суму ПДВ?

(м. Харків)

 

Відповідно до

п.п. «в» п. 198.1 ПКУ при отриманні послуг від нерезидента з місцем постачання на митній території України в одержувача таких послуг виникає право на податковий кредит. Виникає таке право за датою сплати (нарахування) ПДВ-зобов’язань як в одержувача нерезидентських послуг (п. 198.2 ПКУ). Згідно з п. 190.2 ПКУ базою оподаткування для нерезидентських послуг з місцем постачання на території України є договірна (контрактна) вартість таких послуг з урахуванням податків та зборів (окрім ПДВ), що включаються до ціни постачання відповідно до законодавства. Виходячи з цієї суми надалі формується податковий кредит. Визначення поняття «нерезидент», надане в п.п. 14.1.122 ПКУ (зокрема, нас цікавить його абзац «а»), є єдиним для всіх суб’єктів незалежно від офшорного статусу.

Таким чином, порядок нарахування та сума податкового кредиту в жодному з приписів

ПКУ не ставиться в залежність від офшорного статусу нерезидента. Тому обмеження, передбачені для витрат під час придбання товарів/послуг в офшорних нерезидентів, на облік ПДВ не поширюються.

 

Віталій Смердов, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі