Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Крапки в даті податкової накладної

Редакція ПБО
Стаття

Крапки в даті податкової накладної

 

Чи дозволяється використовувати в реквізиті «дата виписки» податкової накладної інші позначення (крапки, дроби), крім числових?

 

Відповідно до

пп. 201.1, 201.4 ст. 201 розд. V Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — ПКУ) платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках, зокрема дата виписування податкової накладної. Податкова накладна виписується у двох примірниках у день виникнення податкових зобов’язань продавця. Оригінал податкової накладної видається покупцю, копія залишається у продавця товарів/послуг.

Згідно з

пп. 201.6, 201.7 ст. 201 розд. V ПКУ податкова накладна є податковим документом і одночасно відображається у податкових зобов’язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця. Податкова накладна виписується на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс). Для заповнення реквізиту «дата виписки податкової накладної», формою податкової накладної, затвердженою наказом ДПА України від 21.12.2010 р. № 969 «Про затвердження форми Податкової накладної та Порядку її заповнення», передбачено вісім клітинок, які заповнюються у числовому форматі: число, місяць рік, без зазначення будь-яких інших позначень (крапок, дробів).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі