Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. ДПАУ роз’яснила особливості обчислення спецводозбору за Податковим кодексом

Редакція ПБО
Новини від 04.01.2011 р. № 12/7/15-0817

ДПАУ роз’яснила особливості обчислення спецводозбору за Податковим кодексом

 

ДПАУ листом від 04.01.2011 р. № 12/7/15-0817

роз’яснила особливості адміністрування збору за спеціальне використання води (далі — спецводозбір) в умовах дії Податкового кодексу України.

Основні положення зазначеного

листа зводяться до такого.

1.

Починаючи з 1 січня 2011 року водокористувачі — суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи — підприємці за воду, яка використовується ними для задоволення питних та санітарно-гігієнічних потреб, повинні сплачувати спецводозбір на загальних підставах.

2.

У разі відсутності вимірювальних приладів, якщо можливість їх установлення існує, зазначений збір сплачується у двократному розмірі.

3.

Водокористувачам, які з будь-яких причин на сьогодні не мають ліміту використання води, слід невідкладно отримати його. Відповідно до ст. 1 Водного кодексу України від 06.06.95 р. № 213/95-ВР такий ліміт вказується в дозволі на спецводокористування, а сам дозвіл отримують у порядку, установленому постановою КМУ від 13.03.2002 р. № 321.

4.

Платники водозбору одночасно з податковими деклараціями подають до органів ДПС копії дозволу на спецводокористування, договору на поставку води та статистичної звітності про використання води.

5. Як і раніше, ні

єдиноподатники, ні платники фіксованого сільськогосподарського податку не є платниками водозбору.

Повний текст

листа з редакційним коментарем буде опубліковано в одному з найближчих номерів газети.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі